Winelovers

Költözz be egy Bordeaux-i château-ba!

A Château Paveil de Luze megnyitotta kapuit: elérhető az Airbnb-n!

2016. május 25. - Winelovers

luze.jpg

A Château Paveil de Luze kertje

"Már évek óta tartunk kóstolókat és birtoklátogatásokat, de mi tovább akartunk menni, és szeretnénk, ha vendégeink ténylegesen megtapasztalhatnák, milyen a borász élete" - mondta Frederic de Luze társtulajdonos, aki egyébként az Alliance des Crus Bourgeois du Médoc elnöke is.

Ez a Cru Bourgeois borászat (tehát nem szerepel a szigorú Bordeaux-i borminősítési rendszer tagjai között, viszont az annak kiegészítésére létrejött Cru Bourgeois klasszifikációban igen), nemcsak Médoc-ból (azon belül is Margaux AOC), de Bordeaux-ból is elsőként került fel az ingatlan-megosztó oldalra. 

A château már 1862 óta van a Luze család kezében, most pedig úgy döntöttek, a következő években megnyitják kapuikat az érdeklődő vendégeknek. A Luze család egy tagja fogadja a vendégeket, és házigazdaként, sőt idegenvezetőként segíti majd őket ottlétük alatt. A szobák piros, narancs és kék színű témákkal vehetők igénybe.

ch5.jpg

A kék szoba

A pazar villa étkezőjében a château saját séfje által készített reggeli, ebéd és vacsora is elérhető lesz. A bérleti díj viszont nemcsak az étkezéseket foglalja magába, hanem klasszifikált borok kóstolóit is. A tökéletes élmény érdekében pedig a birtok gyönyörű kertjeit és a medencét is használhatják majd a vendégek.

"Ma már más szempontok alapján mennek nyaralni az emberek, és egy château-t ugyanúgy fel akarnak fedezni, sőt át akarnak érezni, mint mondjuk New Yorkot, Lisszabont vagy Buenos Airest" - mondta Catherine Luze, társtulajdonos.

"Azt látjuk, hogy sokkal inkább a helyiekkel akarnak lenni vendégeink, és átélni az ő életüket" - tette hozzá. Akiket pedig kifejezetten a borok érdekelnek, kérhetnek privát idegenvezetést is a teljes időre, a birtok teljes területén.

süti beállítások módosítása