Winelovers

Fröccsreform a fesztiválokon

Napi kiszállítás, fröccskoktélok és Spritzzz pontok

2016. június 05. - Winelovers

gourmet.jpg

Idén a Borháló Borkereskedés váltja a tavalyi beszállítót, a Lajvért a Sziget Fesztiváljain. Az új partner mindennap friss bort visz majd a Voltra, a Balaton Soundra, a B.myLake-re, a Strand Fesztiválra és a Szigetre is. Hogy miért? Mert a gyors kiszolgálás érdekében nem csak palackozott bort fog árulni. 

"Azért döntöttünk a napi szállítás mellett, mert a szakszerű tárolásra nincs garancia az összes vendéglátóhelyen, ez pedig ronthatja a borok, fröccsök élvezeti értékét" – mondja Elek Márton, a Borháló stratégiai igazgatója. A friss beszállítás költségesebb, de a társaság remek borokkal akar megjelenni a fesztiválokon.

Kathona Krisztián, a Borháló beszerzési igazgatója pontosan tudja, hogy könnyű, gyümölcsös, reduktív borokat várnak a fesztiválokra, olyanokat, amelyeknek megvan a savháttere ahhoz, hogy hozzák a fröccstől elvárt fanyar, de friss, üde ízvilágot. Ilyenekből kell a legnagyobb mennyiséget szállítani, hiszen ezek kaphatók majd valamennyi vendéglátóegységben kimérve.

Tavaly az öt fesztiválon összesen 30.000 liter bor fogyott a vendéglátóhelyeken, ezért idén már a Borháló Spritzzz Pontok is megjelennek. Mi az a Spritzzz Pont?! Elvileg itt a palacknyitogatás és a méricskélés végre eltűnik: a Spritzzz pontokon csapról jön a bor és a szóda is, az eredmény pedig a mindig friss és jéghideg fröccs. Ez már azt is megmagyarázza, miért fogják naponta szállítani az adagokat: nem palackokról lesz szó.

De a kimért borokon kívül máshol azért lesz palackos értékesítés is, összesen öt kategóriában: egy-egy üde fehér és rozé, egy zamatosabb, testesebb fehér, valamint egy könnyű és egy testes vörös. Ennyi kell csak.

A fesztiválok borkínálatának kialakítása nem kis feladat, hiszen itthon mindössze 10-20 olyan pincészet van, ahol a mennyiség és a minőség nem megy egymás rovására, tehát kifejezetten jó bort kaphatunk kifejezetten jó áron, ráadásul folyamatosan, nagy mennyiségben.

Az idei fesztiválokon a harmadik nagy dobás pedig a Borháló saját fejlesztésű fröccskoktéljai lesznek. És itt ne arra gondoljunk, hogy az érdemtelen vagy olykor hibás borokat így használják majd fel, hanem a legújabb mániára, ahol szászszázalékos gyümölcsszörpök, friss zöldségek, gyümölcsök, és zöldfűszerek kerülnek majd a fröccsbe.

Tavaly egyébként mindenhol Lajvér borokat fogyaszthattunk a Sziget különböző rendezvényein (beleértve a VIP szekciót). Ezen kívül egyes helyeken volt még Borfalu, különböző pincészetekkel, illetve a Balatoni Kör is kapott standot, például a Balaton Soundon. Mi idén is számítunk ezekre az opciókra.

Fotó: Kálló Péter

süti beállítások módosítása