Winelovers

Mostantól egyél mindig borfagyit!

Ugyanis létezik.

2016. július 01. - Winelovers

borfagyi.gif

Mit szólnál, ha a fagyiárusnál egy gombóc vanília helyett egy gombóc kadarkát kérnél? Most próbálod elképzelni a dolgot, de jó hír, hogy ki is próbálhatod! Több budapesti és vidéki fagyizó is tart különféle boros vagy pezsgős jégkrémet is. Kizárólag felnőtteknek, hiszen egy adagban közel annyi alkohol van, mint egy pohár borban. 

Tudtad, hogy a Häagen-Dazs is dobott már piacra málna-chardonnay és körte-chardonnay parfét, vagy a Ben&Jerry’s olyat fagyit, amit borban áztatott gyümölcsdarabokkal ízesítettek?

Az USA keleti partján évek óta tombol a borfagyi őrület, Maryland államban mostantól nemcsak a fesztiválokon, hanem az üzeletekben és online is elérhető lesz a Winecream névre hallgató fagyos desszert. A marylandi recept szerint a választott bort gyümölcsökkel és a prémium tejszínes fagyialappal keverik ki, amit folyékony nitrogén fagyaszt le. Így pedig egy természetes, ínyenc jégkrém születik.

Természetesen a mindig nyüzsgő New Yorkban sem kell nélkülöznöd ezt a részeges-jeges finomságot, a Mercer's Diary-ben már régóta válogathatsz a dús kínálatban. Van barackos fehér zinfandel, cassisos cabernet étcsokival, vagy fahéjas-szerecsendiós forraltbor.

borfagyijo.jpg

Itthon egyelőre néhány kézműves fagyizó kínál ilyen különlegességeket. Ha téged is felcsigázott az új őrület, látogass el a Levendulába, Fragolába vagy a Szendzsóba, hátha elkapod az aktuális borfagyijukat! A tavalyi kínálatot egyébként az alkoholos ételekkel foglalkozó Drunken Kitchen blog mérte fel, sőt, ők a kelenföldi Erdős és Fiai Cukrászda pultja mögé is beálltak boros fagyit főzni!

Így készíts otthon borfagyit:

  • 150 ml illatos fehérbor vagy zamatos rozé (pl. muscat ottonel vagy pinot noir rozé)
  • 3 púpos teáskanál porcukor
  • kb. 280 ml habtejszín
  • áfonya, ribizli, szeder ízlés szerint

Miután a bort a porcukorral összekeverted, fokozatosan add hozzá a habtejszínhez. Az sem baj, ha nincs fagyigéped, ugyanis elég 3-4 órára a fagyasztóba tenni. Miután kivetted, kanalazd poharakba, tálald sok nyári gyümölccsel, és egy löttyintésnyi borral.

süti beállítások módosítása