Régóta a terített asztalok fontos részét képezi a szőlő: bár sokkal inkább borospoharainkba kerül, mint tányérunkra. Ez viszont nagy kár, mert a szőlő egyrészt szuperegészséges, másrészt szuperváltozatos alapanyag is, plusz édességének hála remekül kiegészíti a sósabb fogásokat is.
1. Szőlős fokhagymaleves mandulával
Forró, laktató, és isteni finom, pláne ha egy picit megpörkölöd az összevágott mandulát, diót.
2. Rozmaringos, szőlős sült csirke
Méz, olivaolaj, rozmaring és szőlő: hidd el, nem is kell más a kedvenc sült csirkédhez.
3. Sült olaszkolbász kékszőlővel
Az édesköményes olaszkolbász isteni körete lehet a sült szőlő, kevés balzsamecettel tálalva.
4. Salsa szőlővel és zöld paradicsommal
Dobd fel a mártogatóst még több zölddel: korianderrel, jalapenoval vagy kevés limelével.
5. Szőlős csirkesaláta pekándióval
A klasszikus csirkealapú salátádat ősszel karamellizált pekándióval, görög joghurttal és szőlővel turbózd fel.
6. Kecskesajtos, szőlős krumpli
A szőlő a köreteket is könnyen feldobja, próbáld ki, hogy kecskesajttal és mézzel együtt sütöd héjában a krumpit!
7. Gorgonzolás, szőlős pizza
A legtutibb őszi pizza, ugyanis isteni egyensúly van a sós sajt és az édes, karamellizált szőlő között.
8. Crème brûlée rizlingben pácolt szőlővel
Bármilyen vaníliás krémmel vagy pudinggal is könnyedén kombinálhatod az édes, lédús, pácolt szőlőt.
9. Szőlőlekvár reggelire
Ha szereted pirítóssal vagy palacsintával indítani a reggeled, kenj most rá zamatos szőlőlekvárt!
10. Szőlős-mandulás tartelette
A legfinomabb őszi desszert, csak szólok! Vaníliás, tejszínes vagy fahéjas habokkal kombináld!