Winelovers

Pezsgő helyett szilveszterre

5 pazar pezsgőkoktél a bulidra

2016. december 27. - Winelovers

champagne_tower.jpg

Pezsgőt az is iszik szilveszterkor, aki máskor nem. Viszont azt is meg lehet unni (ráadásul könnyen), hogy minden évben csak pezsgőt iszunk. Miért ne dobhatnánk fel a pezsgőt egyéb hozzávalókkal, hogy egy kicsit modernebb, változatosabb és izgalmasabb italt szolgálhassunk fel barátainknak a szilveszteri bulin? Íme 5 tipp, amivel érdemes lehet a 2017-es évet köszönteni!

1. Grapefruit Mimosa

grapefruit-mimosa.jpg

A kesernyés téli gyümölcs remekül illeszkedik az apró buborékokhoz, ráadásul szuperelegáns színű italt kreálhatsz belőle, nem mellesleg szuperkönnyedén. 

Hozzávalók: 

  • 1 palack pezsgő
  • 1 csésze frissen facsart grapefruitlé
  • rózsaszínre színezett cukor

Elkészítése:

Először is mártsd a pezsgőspoharak száját a színezett cukorba, önts bele kb. fél deci frissen facsart grapefruitlevet, majd jöhet rá a kedvenc pezsgőd. Egyszerű és nagyszerű! A pohár tetejének cukrozása persze opcionális, de máskülönben túl fanyar ital lehet a végeredmény. Persze ez is attól függ, hogy mennyire édes a pezsgő, amit alapnak választasz. 

Kis segítség a legjobb pezsgőkoktél-alap megtalálásához:

  • Extra Brut: 0-6 gramm cukor
  • Brut: kevesebb, mint 15 gramm cukor
  • Extra Dry: 12-20 gramm cukor
  • Sec: 17-35 gramm cukor
  • Demi-Sec: 33-50 gramm cukor
  • Doux: 50 gramm feletti cukortartalom

2. Gránátalmás Moscow Mule

pome2.jpg

A Moscow Mule (vagy Vodka Buck) az egyik legtutibb ünnepi ital, pláne ha pirosra színezett, gránátalmás formájában tálalod. Csupa egészség, nem igaz?

Hozzávalók 1 főre:

  • 6 cl vodka
  • 3 cl gránátalmalé
  • 1 kávéskanál gránátalmamag
  • 1 kávéskanál limelé
  • 1 kávéskanál méz
  • jég
  • gyömbérsör (vagy habzóbor)
  • friss rozmaring

Elkészítése:

Egy shakerben keverd össze a vodkát vodkát a gránátalma levével és magjaival, a limelével, mézzel és kevés jéggel. Jól rázd össze, majd húzd fel egy kevés gyömbérsörrel (vagy habzóborral), és tálald egy szál friss rozmaringgal. A többiek el fognak ájulni! 

3. Téli Piña Colada

teli_pina_colada.jpg

Ki mondta, hogy csak nyáron ihatunk Piña Coladát? A trópusi ízeket könnyedén téli köntösbe öltöztetheted, csak kövesd az alábbi utasításokat, és a siker garantált!

Hozzávalók:

  • (organikus) jéghideg ananászlé
  • (organikus) jéghideg kókuszvíz
  • jéghideg prosecco vagy pezsgő
  • cukorszirup (1:1 víz:cukor)
  • édesítetlen kókuszreszelék
Elkészítése:
  1. Mártsd a poharak száját a cukorszirupba, majd a kókuszreszelékbe, és hagyd kicsit megszáradni.
  2. Tölts a poharakba fél-fél deci ananászlevet és kókuszvizet.
  3. Töltsd tele a poharat a legillatosabb prosecoval, vagy pezsgővel.
  4. Szolgáld fel azonnal!

4. Mandarin sorbet

tangerine-sorbet-champagne-floats-2.jpg

Tényleg jobb koktélok vannak télen, mint nyáron? Ez a desszert és ital az egyik legjobb példa rá! Instagramon többször is láttam már, és mindig is ki akartam próbálni. Ha elkészíted, megérted, miért van ekkora felhajtás körülötte!

Hozzávalók:

  • 600 ml friss mandarinlé
  • 125 ml habzóbor vagy pezsgő
  • 150 ml porcukor
  • Még több habzóbor :)

Elkészítése: 

Először egy serpenyőben olvaszd meg a porcukrot, melyet a mandarinlé felével kevertél össze. Ezután add hozzá a maradék mandarinlevet és a 125 ml habzóbort, majd tedd pár órára a mélyhűtőbe. Voila, a sorbet kész is! Kanalazd ezután poharakba, és öntsd fel a kedvenc pezsgőddel. Sosem akarsz majd mást inni!

5. Red Velvet

red-velvet.jpg

Valószínűleg sosem jutna eszedbe (mint ahogy nekünk sem), hogy a pezsgőt bizonyos típusú sörrel és más összetevőkkel is összekeverd. Pedig meglepően ütős ital tud születni, aminek mindenki örülni fog a bulidon!

Hozzávalók 1 főre:

  • 6 cl jéghideg málnás lambic (egyfajta erősebb, belga sör)
  • 1-2 cl málnalikőr
  • 6 cl jéghideg pezsgő vagy prosecco
  • pár szem málna vagy egy szép szál rozmaring díszítésnek

Elkészítése:

Először is jól keverd (vagy rázd) össze a hideg lambic sört a málnalikőrrel. Ezután töltsd előhűtött poharakba, és húzd fel a poharat egy kis finom pezsgővel, hogy tele legyen. Ezután már csak a nyársra húzott málnák, vagy egy szál rozmaring kell, és kész is!

Ha mégis a jól bevált pezsgő mellett döntesz, olvasd el korábbi cikkeinket például arról, hogy hogyan is készül, vagy éppen hogy hány kalóriát tartalmaz, de találsz hasznos infókat a pezsgőhöz párosítható fogásokról, és finomabbnál finomabb alternatívákról is olyan pezsgőkre, amik nem champage-ok!

süti beállítások módosítása