Winelovers

Pöpec páros programok, borimádóknak

Ne félj, idén jó lesz

2017. február 09. - Winelovers

vorosbor_sziv.jpg

Közeledik a rettegett Valentin-nap. Ajándékot KELL venni, vacsorázni KELL menni, és hirtelen az intim pillanat kötelező programmá alakul, mint mindig. De nem idén! 

Ha te is unod már a hagyományos Valentin-napi ajándékokat, és a "meglepetés" vacsora helyett idén egy igazi gourmet élménnyel lepnéd meg magatokat, akkor görgess lejjebb! Összeszedtük kedvenc Valentin-napi programjainkat (is). Figyelj!

02.14. Barta Pince mesterkurzus

Barta Károly Valentin napon személyesen mutatja be a két birtok borait hat évjáraton keresztül. Érkeznek a Nagygombos üde friss rozéi, és a mádi Király dűlő nagytekintélyű furmintjai is; élénk savak garantálva! A száraz tételek mellett tanulhattok szamorodniról és aszúról is, és a nap különlegességének megfelelően, javasolt a páros belépől. Részletek és jelentkezés ITT!

02.16. Burgundi Fajták a Fedélzeten

Az egyik legszexibb vörösbor, a szeszélyes pinot noir mutatkozik be ezen az Afterwork kóstolón, amit most először hajóra viszünk; a helyszín ugyanis a Vogue hajó. A szerelembor mellett Burgundia másik fő fajtája, a chardonnay is reflektorfénybe kerül, így biztosan megtaláljátok majd a kedvetekre való legkedvencebb tételt. Részletek és jelentkezés ITT!

02.16. A fehér, a főnök és a fekete IV.

A szekszárdi Bodri pincészet folytatja borvacsora-sorozatát, ezúttal a következő ételek kerülnek a középpontba:  kacsmáj, halászlé, csirkemell, szarvas, túró, és bonbon. Hogy mi fog kisülne mindebből? Azt csak sejthetjük, de egy biztos: a Bodri Rozi rozé ezen az estén korlátlanul fogyasztható! Részletek és jelentkezés ITT!

02.16. Takler András exkluzív borvacsora

A Budai Gesztenyés Étterem szuperszexi, Takler borokkal párosított menüsorral készül, a vendégük pedig maga Takler András lesz, aki a hatfogásos ételsor minden eleméhez vonzóbbnál vonzóbb borokat társít majd. Lesz syrah érlelt sonkába tekert füstölt vajhallal, kékfrankos konfitált kacsacombbal és a kedvencünk: Cabernet Franc Reserve 2009 csokoládéval, mogyoróval, rozmaringgal és kávéval. Részletek és jelentkezés ITT!

phot796.jpg

02.17. St. Andrea borvacsora az Almásyban

Ha Eger felé húz a szíved, akkor valószínűleg nehezen fogod megállni, hogy a St. Andrea legújabb borvacsoráján részt vegyél. Dr. Lőrincz György személyesen mutatja be a pincészetet és a borokat, például a „Szeretettel” 2015 Rosé Cuvée-t, az Örökké 2015-öt vagy a Csakegyszóval Pinot Noir 2014-et. Részletek és jelentkezés ITT!

02.18. Valentin-nap a Szászi Birtokon

Hegymagason is kinyit szombaton a Szászi Birtok étterme, hogy egy igazi, romantikus menüvel kedveskedjen vendégeinek. Lesz céklaleves tormás burgonya gombóccal, sőt olyan csokitorta is, amit kizárólag csak két villával szabad enni, közös tányérról. Részletek és jelentkezés ITT!

02.25. Magyar Borok Bálja

Az év legrangosabb boros eseménye, ez vitathatatlan. Michelin-csillagos fogások, prémium borok (több, mint 100!), mindenki estélyiben, sztárfellépők, Liszkay Misi bácsi is zongorához ül, ráadásul ezen az estén adják át a Gál Tibor Emlékdíjat is. Ja, és mindez elérhető sétálójeggyel is! Részletek és jelentkezés ITT!

Inkább magad válogatnál és nem féltétlenül konkrét időpontra?

Semmi akadálya! Keresgélj itt, ahol könyvek, kurzusok és kóstolók vannak egy helyen: borelmeny.hu

#mád #wineyard #madiborhaz #madiborhazmanufaktura #wine #tokaj#imadlak

Mádi Borház (@madiborhaz) által közzétett fénykép,

További tippek

Ha mindenképp bonbont vennél, legalább annyi időt szánj rá, hogy nem a benzinkúton kapható csokik közül választasz. Sokkal személyesebb (és persze menőbb is) a kézműves választék (Süss - Édes Élet vagy a CsoKiss Manufaktúra), pláne ha egyedi bort is választhatsz hozzájuk. Nem a folyóborral töltött, egyedileg feliratozott verzióra gondolunk. Keress jó minőségű bort, amely eleve párodra emlékeztet!

Ilyen lehet a Pelle Zsófia, a Patrícius Katinka, a Borbély Gabriella vagy a Zsirai Katika Cuvée. Fiúknak bejöhet a Gere Frici vagy a Jakab Furmint. Univerzális megoldás pedig a Mádi Borház Imádlak nevű bora, az Istvándy Bizsergés, a Breitenbach Szerelmi, a Kedves nevű bor a Tokajicumtól, a Kincsem a Portiustól, és végső esetben a Vylyan Macska is beleférhet. A lényeg, hogy végül együtt fogyasszátok el!

... eközben Tokajban (mi kérünk elnézést):

asszonyfekteto_kisebb.jpg

Főkép

süti beállítások módosítása