Winelovers

Ezekre figyelj, ha szabadtéri borozást tervezel

5+1 tipp

2017. július 17. - Winelovers

nyar_party_kostolo_728x485.jpg

Nyáron (is) szeretünk borozni, egy hűs, illatos fehérbor vagy zamatos rozé (szódával vagy anélkül) csodákra képes a forróságban. A szabadtéri italozásnak azonban vannak íratlan szabályai, amiket most összeválogattunk nektek. 

Ha piknikezni indulsz, vagy éppen kerti partit tervezel, a következő pontokra mindenképp figyelj, hogy a lehető legjobb visszhangja legyen a bulidnak – és hogy egyúttal magadat is kíméld az esetleges fölösleges köröktől.

1. Figyelj a hőmérsékletre

Nem ok nélkül írtuk ezt az első helyre, hiszen talán ez az alapszabály a legfontosabb. Lehetőség szerint már előző este hűtsd be a borokat, hogy a buli napján jéghideg palackokkal érkezhess. Akinek van módja műanyag/összehajtható borhűtőt vinni, azt vigyen is, és a jég sem árt, ha hosszú ideig tartó borozást tervezel. (Olvass további borhűtési tippeket ITT!)

2. Megfelelő pohár is kell

Ma már szuper, valóban minőségi, a borospoharak formavilágát idéző műanyag poharakat lehet kapni drogériákban, lakberendezési boltokban és szupermarketekben is, amik ráadásul törhetetlenek is – és ez az, ami neked kell! Hagyd otthon a drága kristálypoharakat, ugyanis garantáljuk, hogy legalább eggyel kevesebbel fogsz végül hazatérni. A gagyi, eldobható üdítőspoharaknak pedig semmi keresnivalójuk nincs nálad.

3. A majonézes alapú ételeket felejtsd el

Romlandó ételt tilos vinni a nyári borozáshoz, és a majonézes falatkák ebben a kategóriában kiemelt helyen állnak. Kerüld a friss tejtermékeket is; az érlelt sajtok (pl. cheddar, comté, gouda) már sokkal jobban bírják a strapát, illetve bátran választhatsz olívaolaj vagy balzsamecet alapú dresszinget, vagy olyan finomságokat, amiket puszta kézzel, evőeszközök és maszatolás nélkül is könnyen fel lehet falni. Válogass például ezekből a finomságokból! 

4. Válaszd inkább a csavarzárat

Ha nem hagyod otthon kedvenc dugóhúzódat, akkor persze nem kötelező a csavarzáras borok között válogatnod, viszont mindenképpen praktikusabb! Egyrészt mert így eggyel kevesebb kelléket kell magaddal cipelj, másrészt mert időt is spórolsz vele, és egy laza csuklómozdulat után már töltheted is a kedvenc borodat barátaidnak. Ha a bor nem fogyna el (volt már ilyen?), akkor visszazárva haza is viheted.

5. Egyéb kellékek sem ártanak

Ilyenek például a szúnyogriasztó, egy meleg kardigán (hátha estére lehűl a levegő), egy könnyű pléd, egy szemeteszsák – hidd el, ezek mind-mind nagyon jól fognak jönni! 

+1 A megfelelő társaság is szempont

Már csak azért is, mert egy ex felbukkanása vagy egy nem kívánt édeshármas minden piknik hangulatát tönkreteheti. Ha párban mennétek, akkor lehetőség szerint párokat hívjatok, és a társaság bohócát is kötelező invitálni, hogy a tökéletes hangulat garantálva legyen! 

Tipp: Ha nincs kedved a szervezéssel bajlódni, gyere el az év legnyáribb borkóstolójára a Kopaszi-gátra! A Winelovers Summer Partyn jéghideg borok, jófej borászok, festői környezet, Duna-part, ínycsiklandozó grill ételek, zene és fergeteges hangulat vár rád! Bővebb infó és jegyek ITT!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása