Meleg Pitének tényleg van sütnivalója!

Londonban megjelentek a GoT sütik

2017. július 31. - Winelovers

deliveroo.jpg

Ben Hawkey nem kicsiben játszik! A Trónok Harcában péket alakító srác a való életben is megnyitotta kapuit immár saját pékségének, amelynek akkora sikere volt, mint magának a sorozatnak. Te is megkóstolnád a sütijét?

Fotó: deliveroo

A korábban Királyvárban szolgáló árva fiú Arya mellé csapódva az Éjjeli Őrség felé vette az irányt, de elkapták őket a Lannisterek. Végül mindketten kiszabadultak, és míg Arya Braavos felé indult, addig Meleg Pite egy útmenti fogadóhoz került, ahol tovább csiszolhatta tésztagyúrási és -formázási tudományát. És lám, ismét bebizonyosodott, hogy gyakorlat teszi a mestert; a fejlődés elég meggyőző:

hotpieimrpovement.jpg

Sütési tudásáról most viszont a való életben is tanúbizonyságot tehetett, ugyanis nemrégiben megnyitotta a You Know Nothing John Dough névre keresztelt pop-up sütödéjét. 

Hawkey és a brit Deliveroo élelmiszer-szállító cég közös projektje július 17-én indult, véletlenül (?) pont ugyanakkor, amikor a 7. évad legelső része is debütált. A menün akkor kizárólag a farkas formájú minicipók szerepeltek, amelyek alapja teljes kiőrlésű kukoricakenyér – ahogy a sorozatban is hallhattuk, narancshéjjal ízesítve. Az ajánlás szerint melegen illik elfogyasztani, egy kis ráolvadó vajjal együtt.

A Deliveroo cég szóvívője elmondta: "A kulináris együttműködésnek azért is örülünk különösen, mert ezzel Ben álmát is segíthettünk valóra váltani, hogy az eddig csak képernyőn látott gasztronómia egy részét a való életbe is elhozhassa."

Nem csoda, hogy már az első napon elfogyott a teljes farkaskenyér-készlet, aminek darabjait 1 fontért, azaz kb. 340 forintért árulták a legkomolyabb fanatikusoknak. Egyelőre nem állandó nyitvatartással üzemelnek, az viszont több, mint valószínű, hogy a pop-up sütöde nem csak egyszer nyitotta meg kapuit. 

Tudtad? Korábban már készítettek egy – nem is akármilyen – GoT témájú desszertet. Dubai Broadway Bakery nevű cukrászdájában kelt el az 1,2 méter magas, 32 kilós, 27.000 dollár értékű torta, amin Tyrion Lannister karaktere nem máshol, mint a Vastrónon ül. 

Így készült az elképesztő torta:

Az édességek mellett egyébként megjelentek már a Trónok Harca tematikájú sörök, illetve borok is! A vörös söröket például a New York állambeli Ommegang sörfőzdében készítik, mégpedig Daenerys Targaryen 3 sárkánya (Drogon, Rhaegal és Viserion) által inspirálva, de kapható ugyanitt belga GoT sör, illetve csapolt változatok is. 

A borokról korábban a Borászportál már beszámolt. A kaliforniai családi borászat az HBO-val kötött megállapodása után idén dobta végülis piacra a termékcsaládot, amelynek tagjai:

  • Napa Valley Cabernet Sauvignon 2015 (50 dollár)
  • Central Coast Chardonnay 2016 (20 dollár)
  • Paso Robles Red Wine Blend 2016 (20 dollár)

gotbor.jpg

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!