Winelovers

Ki nyeri a rizlingek harcát?

Összecsap az olasz és a rajnai

2017. szeptember 18. - Winelovers

rizlingek-harca-fb-1200x675_logo_nelkul.jpg

Pontosan tudjuk, hogy az almát a körtével összehasonlítani nem lehet. Ám azt is tudjuk, hogy van, aki egyiket, és van, aki a másikat szereti. Így azért, hogy a két fontos és szeretett szőlőfajta közti különbségeket (és hasonlóságokat) rendbe tegyük, elképzeltünk egy virtuális párbajt az olaszrizling és a rajnai rizling között.

Az itthon egyre inkább reflektorfénybe kerülő olaszrizling és a külföldön már régóta nagy sikereket elért rajnai rizling között nehéz párhuzamokat vonni, hiszen két teljesen különböző eredetű és jellegű fajtáról van szó. A magyar nyelvnek hála, mégis megférnek egymás mellett, és a nemrég lezajlott Winelovers Afterwork: Rizlingek Harca borkóstolón ezt sikerült is bebizonyítani.. 

drink_riesling.jpg

Tavaly októberben az első Rizlingek Harcán tíz, főként balatoni és somlói borászat mutatta be legkiválóbb rizlingjeit, ám előtte egy pop-up előadás keretében Borbély Tomi (Borbély Családi Pincészet) és Nagy Laci (Villa Tolnay Borház) mesélt a két fajtáról, hogy végre helyükre kerüljenek a dolgok. 

Most, hogy második alkalommal eresztettük össze a két szőlőfajtát, elképzeltük, milyen lenne, ha egy virtuális mérkőzésen vennének részt, és az azt megelőző mérlegelésen találkoznának egymással.

És akkor az olaszrizling és a rajnai rizling felvette a boxkesztyűt...

 

via GIPHY

Olaszrizling: "Hé, rajnai! Engem a legnagyobb mennyiségben termesztenek Magyarországon. Mégis mire számítasz...?"

Rajnai rizling: "Echt?! A világ bármelyik részén ha azt mondják, hogy rizling, akkor az én boromra gondolnak..."

Olaszrizling: "Az lehet, de itthon akkor is én vagyok a nyerő. Te ráadásul olyan kényes vagy, hogy nem is tudsz mit kezdeni az itteni klímával, sem a talajjal..."

Rajnai rizling: "Ha ha! Szerintem meg még a kéknyelűben is több a potenciál, mint benned ahhoz, hogy nemzetközileg elismerjenek..."

Olaszrizling: "Csak várj! Még rengeteg a kiaknázatlan lehetőség! Ráadásul aki fröccsözik, az mindig engem választ!"

Rajnai rizling: "Az lehet, de a grand cru klasszifikációt felejtsd el... Sosem leszel olyan csúcs, mint én!"

Olaszrizling: "Majd meglátjuk. Én egy kiegyensúlyozott fajta vagyok, komoly lehetőségekkel. Sőt, rengeteg ételhez is szuperül passzolok..."

Rajnai rizling: "Szerinted én nem? A savam és cukrom egyensúlya tökéletes arányban van, úgyhogy aki engem választ, a kacsahústól az ázsiai ételeken keresztül a desszertekig bármi mellé fogyaszthat."

Olaszrizling: "Én viszont tudok a mindennapok bora is lenni. Lássuk hát, ki fog győzni csütörtökön a szorítóban! Készülj!"

süti beállítások módosítása