Winelovers

Begurult a borvilágba a deszkák királya

Tony Hawk új trükkje: saját cabernet

2018. január 02. - ferenczicsilla

tony_bor.JPG

Az idén 50 éves, kaliforniai születésű ikonikus gördeszkás ma már nem csak hihetetlen sportteljesítményeiről híres, hanem arról az alapítványról is, amelynek célja a társadalom tartós jobbításának elősegítése, különös tekintettel a fiatalok támogatására. Ez alkalommal pedig a lehető legmenőbb módon teszi ezt: új skatepark-okat épít a nevével fémjelzett borból befolyt pénzzel. 

Ma már nem újdonság, hogy a gördeszkások is egyre közelebb kerülnek a borok és pezsgők világához. Elsőként a pezsgőiről híres Luc Belaire márka hozott össze egy boros tematikájú gördeszkaparkot, ezúttal viszont még jobb dolog történt: Jesse Katz kaliforniai borász Tony Hawk-kal közösen dobta piacra új vörösborát – írja a Wine Spectator. Egy olyan különleges tételt hoztak létre, amelyen a guru aláírása mellett gyönyörű, dombornyomott díszítés szerepel a félcső-istenről, ráadásul a palackokból származó bevétel egy részét olyan sportparkok építésére szánják, amelyek az elszegényedett régiókban segítik majd a fiatalokat.

Én is hatalmas gördeszka és snowboard fanatikus voltam

– mesélte Katz a Facebookon. Bárhol is járt a családjával (hiszen édesapja híres fotós volt, akivel 60 országot járt be), mindig és mindenhol volt lehetősége egy új deszkát vagy új lapot venni, legyen az Franciaország vagy éppen India. Pedig sok helyen eleve nem is volt lehetőség deszkázni, ám ma már, köszönhetően a Tony Hawk alapítványnak, Bordeaux-tól egészen a legkisebb amerikai városkákig egyre több helyen kapnak minőségi szabadidős lehetőséget a fiatalok. 

un_hawkc122117_540.jpg

Fotó: winespectator.com

Milyen a Hawk bor? 

Egy komoly vörösborral – 100% cabernet sauvignon 2015-ből – rukkoltak elő a deszka-imádók, egyenesen a Sonoma megyében fekvő Alexander Valley-ből. A bor roppant komplex és elegáns, köszönhetően az egyedi klímának, a kiváló alapanyagnak és a borászok szakértelmének. Egyelőre itthon még nem kapható. (Ha mégis, szóljatok, hogy hol!)

Főkép: Huck Magazine // © Kevin Zacher

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása