Winelovers

Borkeksz, mekkora ötlet!

Ez nekünk miért nem jutott eszünkbe?

2018. április 18. - Winelovers

lany_szemuveg_istock_1000.jpg

Borkóstoló estét tervezel. Hűlnek a kedvenc boraid, és már a barátaidnak is szóltál, hogy hozzanak nasit, de mindenki tőled kérdezi, hogy mégis mit hozzon? Hiszen te mondtad már nekik, hogy nagyon nem mindegy, milyen borhoz mit majszolunk. Mutatunk egy megoldást, ami végre univerzális, ráadásul szupertrendi.

A bor-étel párosítások külön fejezetet érdemelnek, és igyekszünk is sokat foglalkozni a témával. Ha viszont nem hatfogásos vacsorával készülsz, akkor is érdemes átgondolni, hogy a sajtos chips helyett mi más kerülhet kínálásra. Hiszen friss sonka, sajt vagy olívabogyó sincs mindig otthon. 

A vadiúj, kézműves borkekszeket megálmodó Wirth Gabriella egy korábbi Borászportálnak adott interjúban elárulta, a cél nem az volt, hogy bor kerüljön a kekszbe, hanem az, hogy a kekszek ízvilága harmonizáljon a borokkal. Így pedig kerültek bele sajtok, fűszerek, diófélék, sőt akár aszalt gyümölcsök is. 

Pár példa, hogy neked is csorogjon a nyálad: 

  • bivalysajos-fokhagymás (sós)
  • cheddaros-diós cayenne borssal (sós)
  • érett kecskesajtos-diós (sós)
  • kecskesajtos-mandulás vörösáfonyával (édes)
  • kéksajtos-mandulás aszalt kajszival (édes)
  • vörösborral készült csokis (édes)

Winelovers (@winelovers.hu) által megosztott bejegyzés,

 

Szóval...

Végre megvan a legsokoldalúbb borkorcsolya, ami ráadásul tök sokáig tárolható. Még menőzni is tudsz vele, ha ezzel kínálod barátaidat, mert minden ízt konkrét borstílushoz álmodtak meg.  

Most érkezett a hír, hogy még tovább léptek a készítők: kialakították ugyanis a Borsnack-et, ahol három nyári íz közül választhatsz: sajtos-aszalt paradicsomos, olívás és zöldfűszeres. 

borkeksz_uj_snack.jpg

Korábban egyébként mi is írtunk már a borkekszről, ami viszont konkrétan borból készül. Erről bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz. 

Ha pedig szeretnél képben lenni a legfrissebb Borkeksz és Borsnack ízekkel, akkor kövesd a Borkeksz Facebook oldalát!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása