Mekkora a normál borospalack?

És miért?

2018. április 19. - ferenczicsilla

ferfi_szakall_gondolkodik_istock.jpg

A tavalyi szülinapomon lehetőségem volt egy rövid időre ellátogatni Champagne régióba, ahol nem ritka, hogy hatalmas méretű palackokból töltik a pezsgőt közvetlenül a poharadba. Na de mekkora is az a bizonyos hatalmas üveg, és mekkora a normál üveg? 

Tovább

Borkeksz, mekkora ötlet!

Ez nekünk miért nem jutott eszünkbe?

lany_szemuveg_istock_1000.jpg

Borkóstoló estét tervezel. Hűlnek a kedvenc boraid, és már a barátaidnak is szóltál, hogy hozzanak nasit, de mindenki tőled kérdezi, hogy mégis mit hozzon? Hiszen te mondtad már nekik, hogy nagyon nem mindegy, milyen borhoz mit majszolunk. Mutatunk egy megoldást, ami végre univerzális, ráadásul szupertrendi.

Tovább

Sztárok, akik pont úgy szeretik a bort, mint te

És ezt fotók bizonyítják

leonardodicap.jpg

Szerencsére kedvenc hírességeink között is bőven találni olyanokat, akik büszkén mutatják ki borimádatukat, így nem kevés fotón pózolnak kedvenc italukkal. A következő válogatásban lesz, aki sminkelés közben, barátai körében vagy éppen az étteremből az autóhoz vezető séta alatt fogyaszt bort. 

Tovább

RiRi lopja a borospoharakat

Megteheti, úgyhogy meg is teszi

riri_lop.jpg

Nem véletlenül @badgalriri a neve Instagramon. RiRi igazi rosszlány, akit nem különösebben érdekelnek a szabályok, úgyhogy gyakran meg is szegi őket. Ezúttal azokat az eseteket gyűjtöttük össze, amikor a borospohárral együtt sétált ki vendéglátóhelyekről. 

Tovább

Úgy néz ki, a fehérbor az új rozé

Kedvenckeresésre indultunk

aw_feherbor.jpg

A hosszú hétvége előestéjén sokan gondolták úgy, hogy egy laza Afterwork kóstolóval búcsúztatják a hetet. A Buddha Barban kellemes hangulatban nyílt lehetőség a munka utáni lazításra, ahol egy minden érzékszervre kiterjedő élménnyel gazdagodhattak a borkedvelők. Tóth Zsófi mesél. 

Tovább

Banán és bacon a borban

A dél-balatoni borok sokszínűbbek, mint gondolnád

hipszter_borral.JPG

Tény: a dél-balatoni borstílus egyre népszerűbb a borrajongók körében, sokakat vonz a borok világához egy-egy kóstolással egybekötött nyaralás során – Európa talán legnépszerűbb tavánál. Kuti Vilmos barátunk pedig leutazott, hogy elmesélje nektek, mi történik a borvidék legfiatalabb borászánál. 

Tovább

Borok, amelyek nem hiányozhatnak a húsvéti asztalodról

Sem a csokinyúl mellől

kosar_bor_husvet_kalacs_istcok.jpg

Öt klasszikus húsvéti étel mellé ajánlunk most nektek borokat. Jöjjön hát, hogy mi illik a tormás, bárányhúsos, tojásos, füstölt sonkás és medvehagymás ételek mellé. 

Tovább

Mindent tudsz a dél-balatoni borokról?

#kvíz

balaton_istock.jpg

Azok a nyarak Zamárdiban... Napfény, lángos és hideg fröccs – jó esetben balatoni borokból. Na de milyen is a balatoni bor, és főleg, milyen a déli part bora? A magyar tenger déli partján elterülő borvidék ugyanis éppoly sokszínű, mint az onnan kikerülő borok. Te mindent tudsz már róluk? 

Tovább

Karóra, napszemüveg és nyakkendő boroshordóból

Újrahasznosítás felsőfokon

bor_sziluett_neon_kek_istock_updated.jpg

Amikor megrendeltem az első parafa telefontokomat, óriási izgatottsággal vártam, hogy a kezembe foghassam. Aztán amikor megérkezett, rájöttem, hogy itt nem fogok tudni megállni; még több eredeti boros kellékre lesz szükségem. 

Tovább

22 van belőle, néha mégsem elég: mi az?

Ismerd meg borvidékeinket, és szavazz!

budapest_bor_lany_roze_istock.jpg

A Földön 7 kontinens, 200-nál is több ország, és nem kevesebb, mint 7,5 millió hektár szőlő található. Van viszont egy szám, ami a mi kedvencünk, ez pedig a 22. Szerinted miért? 

Tovább