Hány kalória van egy pohár borban?

Számít egyáltalán?

2018. február 19. - Winelovers

kaloriak.JPG

Ne gondoljátok, hogy még messze a bikiniszezon... Jövő héten már itt a március, és ezzel együtt szépen lassan elkezdünk egyre lengébb és rövidebb ruhákat hordani – már nem fog takarni a nagykabát. Ez pedig azzal jár, hogy beindul a léböjtök és kalóriaszámlások kőkemény korszaka is. 

Tovább

13 borsznob kifejezés, és jelentésük

Plusz 14 jel arra, hogy te is borsznob vagy

winesnob_made.JPG

Ugye te is voltál már borkóstolón? És ugye te is hallottad már, ahogy a szakértő olyan természetességgel beszél a hosszú lecsengésről, fineszről, meg jól integrált tanninokról, mintha csak a vasárnapi húsleves összetevőit sorolná? Te meg nem mersz visszakérdezni, mert melletted mindenki bőszen bólogat... Segítünk!

Tovább

Kim Dzsongun ezzel tenné naggyá Észak-Koreát

A búzasör lehet a sikerük kulcsa

kimdzsongun_sor.jpg

Korábban írtunk már arról, hogy hogyan viszonyul a bordói borokhoz a diktátor (kicsit sem veti meg azokat), most viszont a búzasör felfedezésével kívánja feldobni a dolgos hétköznapok monotóniáját. Éppen időben, hiszen mikor, ha nem most kell ünnepelni!

Tovább

Szupertoszkán bor az Év Esküvőjén?

Harry herceg és Meghan Markle nem bízza a bort a véletlenre

meghan_harry_wine.JPG

Tény: Harry herceg és Meghan Markle esküvője mellett nem lehet csak úgy egyszerűen elmenni. És ahogy elkezdődött a visszaszámlálás (már kevesebb, mint 100 nap van hátra!), úgy gyűlnek egyre a kérdések az év legizgalmasabbnak tűnő lagzijával kapcsolatban. Az ott felszolgál borokról már most szivárognak ki infók, úgyhogy gyorsan tovább is adjuk nektek. 

Tovább

A férfiaknak létszükséglet a kocsmázás

Tudósok állítják, a hosszú életünk titka az ivás

sor_budweiser_utcakep_pexels_1500x1000.jpg

Férfitársaim! Ha tenni akarunk az egészségükért, nem a friss levegőre vagy a konditerembe kell mennünk. Sokkal többet ér heti egy (egészen pontosan kettő) italozás a barátokkal a kocsmában. Ezt nem én mondom, hanem tudósok!

Tovább

4 okos boros kütyü

Az okos borzáró sms-ben szól, ha a bor romlásnak indult

boros_kutyuk.jpg

Lássuk be, mit sem ér manapság egy dekantáló, ha a használatához nem kell okostelefon. És ez csak egy a megannyi high-tech boros eszköz közül, amik éppen elárasztják a világot. Némelyik – most tessék megkapaszkodni – még hasznosnak is tűnik. 

Tovább

Honnan jön a sommelier?

Hát nem Szomáliából.

en_es_gyuriba.JPG

Sok emberrel beszélgetek, és sokszor merül fel a kérdés, hogy "Tényleg? Sommelier? És az mit csinál?" Mindenféle tévképzetek, meg annál is jobb szóviccek léteznek, de valahogy még mindig erős homály fedi a sommelier szakmát: most viszont minden kiderül.

Tovább

Szörf és bor, mindenkor

A lényeg, hogy a bornak ne legyen baja

aurelia_wine.jpg

Az év boros mentését produkálta nemrég ez a hölgy, akit Aurelia Chenat-nak hívnak. A modell Instagram oldalán több posztjával is utal a minőségi pezsgők és borok iránti rajongására; van köztük olyan videója is, ahol szörfözés közben bontja ki a Dom Perignon-t. Most viszont felborult deszkájával, de a kezében tartott bornak semmi baja nem lett. Ő a példaképünk!

Tovább

Ellopták az üveg vodkát, ami 1,3 millió dollárt ér

És megvan róla a felvétel is

legdragabb_vodka.jpg

Három kilónyi arany és ezüst, gyémántberakás, és az 1912-es Monte Carlo Rally egyik autójának eredeti bőrhuzata: ez mind rajta volt azon a kifejezetten gyűjtőknek készült palackon, amelyet nemrégiben elloptak, majd megtaláltak: üresen. 

Tovább

Így csinálj pénzt parafadugóból!

Miért nem gondoltam rá eddig...

parafa_szines_istock.jpg

Szerencsére nem vagyok az a típusú ember, aki mindenféle kacatokat gyűjtöget. Igyekszem rendet tartani magam körül, de a parafadugóktól, különösen a szépektől, nehezen válok meg. Jól mutatnak képkereten, üvegbe töltve, és mint kiderült, pénzt is lehet vele keresni – és ez nem vicc. 

Tovább