Luke-nak vörösbor, Leia-nak pezsgő, Yoda-nak grúz bor dukál

Ezeket innák a Star Wars szereplői

2017. december 11. - Winelovers

starwarsborok.jpeg

Már csak kettőt kell aludni, és végre megnézhetjük a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik részét. A film hozzánk hasonló fanatikusainak egy olyan listát állított össze a Food & Wine, amelyben a 13 legfontosabb karakterhez társított borokat, mégpedig aszerint, amit vélhetően a legszívesebb kortyolnának. Mi most ebből megmutatjuk azt a tízet, amelyek beszerezhetők itthon is, kis utánjárással.

Tovább

Nagy borhőmérséklet-határozó

Hűtsem vagy se?

borhuto_istock.jpg

A borok fogyasztási hőmérsékletére vonatkozó szabályok bár szigorúak, mégsincsenek kőbe vésve. Adott szőlőfajtán vagy borstíluson belül is lehetnek apró eltérések, ezért a hőmérséklet-intervallum alsó vagy felső határával is bátran kísérletezhetsz. Ha jót akarsz magadnak, akkor viszont azt javasoljuk, hogy a lent felsoroltaktól nagyban sose térj el.  

Tovább

Adj hálát a pulykának, hogy sokféle bor illik hozzá!

4+1 tipp mára (is)

pulyka_vorosbor_istock_szoveg_nelkul_fekvo.jpg

Emlékszem, a főiskolás csoporttársaimmal olyan lelkesen kerestük az okokat az ünneplésre, hogy Hálaadáskor mi is egészben sütöttünk meg egy 6 kilós pulykát – ami legnagyobb meglepetésünkre istenien sikerült. A receptünk klasszikusnak számított, de nem szabad elfeledni, hogy "ahány ház, annyi szokás", és minden recept más-más hozzávalókat és elkészítési módot jelent, ezért pedig eltérő borok is fognak illeni a különböző módon készült pulykákhoz (ami ráadásul inkább vörös-, mint fehér hús).

Tovább

Kicsit sem száraz az idei november

Minden csepp bor elfogyott a Bordói Novemberen

bordoinovember-nemszaraz.jpg

Ismét bebizonyosodott a feltételezés, hogy mi magyarok továbbra is a vörösborokért rajongunk leginkább; ezt a legutóbbi Bordói November Nagykóstoló is tökéletesen alátámasztotta. A teltházas eseményen az ingyenes pop-up kurzusok is tömve voltak, és még a legexkluzívabb bordeaux-i tételek utolsó cseppje is elfogyott. Nesze neked, Száraz November!

Tovább

Jön a Black Friday!

És végre borban is nagyot szól

black_friday_bor_istock_1500.jpg

Az USA-ból eredő ünnep a Hálaadás másnapját, egyúttal a karácsonyi vásárlási szezon kezdetét is jelenti. November negyedik péntekén megtelnek a szupermarketek, és az online értékesítés is rendesen felpörög. Érdemes figyelni itthon is a BF akciókat, pláne hogy ha van belőlük boros is. 

Tovább

Mit igyanak november szülöttei?

Skorpiók és Nyilasok, most figyeljetek!

november_horoszkop.jpg

Szeptember és október után most november szülöttein a sor, hogy borvásárlási tippekkel lássuk el őket. Az ősz utolsó hónapjának gyermekeihez (akik persze felnőttek!) különféle borok passzolhatnak, nyilvánvalóan a hangulat, a kedvünk vagy akár az időjárás befolyásoló tényezői mellett. Lássuk, mit igyon a Skorpió és a Nyilas!

Tovább

Ezek az ősz legjobb magyar vörösborai

Pannonhalma és Villány az élen!

bordoi_760.jpg

Ha november, akkor bordói stílusú vörösborok, és ha bordói vörösek, akkor Pannonhalma és Villány – derült ki a nemrég szervezett Winelovers Bordói Teszt kapcsán. Idén is kerestük a legjobbakat, és meg is találtuk őket – 90 tétel között. 

Tovább

Megkóstolnál egy 350.000 forintos luxusbort?

Az öt ikonikus Château Budapestre jön

rajzolt_vorosbor_pincer_istock_dollar.jpg

A világ legdrágább és leghíresebb borai között folyamatosan szerepelnek annak az öt bordeaux-i csúcsborászatnak a tételei, amelyek közül négyet már több mint 160 éve is a legjobbnak kiáltottak ki. Ezek a borok a legkritikusabb borszakértőket is évről évre lenyűgözik, most pedig neked is lehetőséged lesz arra, hogy – egy/két havi fizetés kicsengetése helyett – mind az ötöt megkóstold. 

Tovább

Libás fogás + újbor = Szent Márton-nap

Élesszük fel idén is a hagyományt!

lany_szemuveg_szent_marton.jpg

A novemberi hangulat, a közelgő Szent Márton-nap varázsa, a libaételek, az újbor, és az ehhez kapcsolódó színes programokra végre idén már nem kell többet várakozni. De miről is szól a legenda, és miért szokás ilyenkor libasültet enni akár egy villányi portugieser mellé?

Tovább