Egy thai fehér shiraz lett az aktuálisan legjobb rozé

Micsoda?!

2018. május 15. - Winelovers

james_suckling.jpeg

James Suckling amerikai borszakíró (jobb szélen) szerint legalábbis ennél nincs jobb rozé idén. Provence és Loire rozéit is lekörözte az a délkelet-ázsiai tétel, ami bő 80 rozé közül emelkedett ki, és ami annyira szép lett, hogy megkapta a "World’s Best Rosé" díjat. És hogy mit is jelent a fehér shiraz? Most kiderül. 

Tovább

Az osztrák sztárséf a természetes ízekkel hódít

Gasztro-mottója pedig ennyi: minél egyszerűbben!

kristinus_dish.jpg

Klaus Deutschmann 15 évesen kezdte a szakmát, egy romantikus, 14 Gault Millau pontos osztrák étteremben. Azóta eltelt 26 év, és a szerelemből hivatás lett, sőt, országokon átívelő karrier. Jelenleg a Balatonnál él (és imádja), csütörtökön pedig nektek főz az új Afterworkön, az I ♡ Balaton Kóstolón. Interjú! 

Tovább

Kifizettetnéd az összetört borospoharat a vendégeddel?

Ez a brit após benyújtotta a számlát, közel hatvanezer forint értékben...

lany_rozsaszin_problem_torott_pohar_buborek_istock.jpg

Mindig van új a nap alatt. Most éppen olyasmire bukkantunk, amiről hirtelen nem is tudjuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk rajta. A ti véleményetekre mindenesetre rettentő kíváncsiak vagyunk. 

Tovább

Trump Macronnal borozott!

Ehhez mondjuk fel kellett rúgni 1-2 szabályt

macrontrumpchampagne.jpeg

Néhány napja attól volt hangos a sajtó, hogy Emmanuel Macron lehetett az első elnök, akit Donald Trump vacsorára invitált a Fehér Házba. De vajon mi került az elnöki tányérokra, és igaz-e, hogy a díszvacsorán saját borait szolgálta fel Trump? Most kiderül. 

Tovább

Ilyet még nem próbáltál: boros szaunafelöntés!

Borimádóknak kötelező

furdokopeny_wellness_kek_bor_lany_istock.jpg

Tudtad, hogy a sör, a bor és a pálinka nem csak kortyolva nyújt élvezetet? A fejlett szaunakultúrával rendelkező országokban mindennaposak a különleges felöntésekkel kombinált szaunaszeánszok – és bizony a klasszikus illóolajak mellett a kísérletező kedvű szaunamesterek az alkoholos italok világából is ihletet merítenek.

Tovább

Nagy durranás vár Etyeken

Mondom miért: íme 6 jó mondat 3 etyeki borásztól

piknik_par_pezsgo_istock.jpg

Hamarosan jön az egyik kedvenc vidéki borfesztiválunk, az Etyeki Borangoló. Ennek kapcsán villáminterjúban faggatta a Borászportál a részt vevő borászok egy részét, akik közül hárman igen érdekes dolgokat árultak el. Hogy miről? Az Etyeki Pezsgőről. 

Tovább

Ne félj a csavarzártól!

Nem csak akkor jó a bor, ha parafadugós

csavarzar_wow.JPG

Húsz évvel ezelőtt még lehet, hogy vérre menő harcot vívtak volna igazukért azok a borászok, akik mindenáron ragaszkodnak a parafadugós lezárási módszerhez. Mára viszont be kellett látni: nem csak az a jó, ami parafából van. 

Tovább

Öt boros mondat, amitől kikerekedett a szemem

Pedig attól, hogy meglepő, igaz

john_szabo2_wl.jpg

A borkedvelők ízlése és érdeklődése gyorsan változik: manapság éppen a vulkanikus borok az egyik legszexibb téma. A topik nagy mágusa John Szabo, akivel nemrég a közelgő Afterwork kóstoló kapcsán beszélgettünk, és aki olyasmiket mondott, amire senki nem számított. 

Tovább

Brutál őszinte italmutató

Te miért azt választod?

roze.jpg

A terasz-szezon beindulásával mindig meglepődve teszem fel a kérdést, hogy vajon hol volt eddig ez a rengeteg ember? A vendéglátóhelyek és a parkok csurig telnek estére, és tudom, te is egyre többet fogsz kiülni a haverokkal egy jó italra. De vajon mikor mit választasz, és a legfontosabb: miért pont azt, amit? Vigyázat, erős irónia következik!

Tovább

Mekkora a normál borospalack?

És miért?

ferfi_szakall_gondolkodik_istock.jpg

A tavalyi szülinapomon lehetőségem volt egy rövid időre ellátogatni Champagne régióba, ahol nem ritka, hogy hatalmas méretű palackokból töltik a pezsgőt közvetlenül a poharadba. Na de mekkora is az a bizonyos hatalmas üveg, és mekkora a normál üveg? 

Tovább