Legolanden is menő borozni

Szüret, sabrage és boroshordók kockából

2018. február 22. - geriadam

lego_wine.jpg

Ebben a zimankóban mindenki örömmel vonul vissza a meleg otthonába. Ha pedig már ráuntunk a TV-re, telefonra, olvasásra, elővehetjük a pince mélyéről a régi Lego készleteinket (kisgyermekes szülőknél valószínűleg a pincéig sem kell elmenni). Inspirációként mutatunk pár király boros kreációt –  érdemes figyelni az ötletesebbnél ötletesebb részleteket. Játékra fel!

Tovább

Ezek a borok fogják feldobni az olimpiai közvetítéseket

Pláne, ha újra meg kell nézzük Elizabeth Swaney lecsúszását

 korcsolyazo_pincer.jpg

A téli olimpia – a versenyzőkkel ellentétben – nekünk nézőknek egyértelműen a szórakozásról szól. És miért ne lehetne halmozni az élvezeteket? A közvetítések alatt nyugodtan bontsunk fel egy palack finom bort. 7 sportághoz választottunk 7 bort. Kipróbáltuk a párokat, nekünk bejöttek!

Tovább

Szupertoszkán bor az Év Esküvőjén?

Harry herceg és Meghan Markle nem bízza a bort a véletlenre

meghan_harry_wine.JPG

Tény: Harry herceg és Meghan Markle esküvője mellett nem lehet csak úgy egyszerűen elmenni. És ahogy elkezdődött a visszaszámlálás (már kevesebb, mint 100 nap van hátra!), úgy gyűlnek egyre a kérdések az év legizgalmasabbnak tűnő lagzijával kapcsolatban. Az ott felszolgál borokról már most szivárognak ki infók, úgyhogy gyorsan tovább is adjuk nektek. 

Tovább

A férfiaknak létszükséglet a kocsmázás

Tudósok állítják, a hosszú életünk titka az ivás

sor_budweiser_utcakep_pexels_1500x1000.jpg

Férfitársaim! Ha tenni akarunk az egészségükért, nem a friss levegőre vagy a konditerembe kell mennünk. Sokkal többet ér heti egy (egészen pontosan kettő) italozás a barátokkal a kocsmában. Ezt nem én mondom, hanem tudósok!

Tovább

4 okos boros kütyü

Az okos borzáró sms-ben szól, ha a bor romlásnak indult

boros_kutyuk.jpg

Lássuk be, mit sem ér manapság egy dekantáló, ha a használatához nem kell okostelefon. És ez csak egy a megannyi high-tech boros eszköz közül, amik éppen elárasztják a világot. Némelyik – most tessék megkapaszkodni – még hasznosnak is tűnik. 

Tovább

Honnan jön a sommelier?

Hát nem Szomáliából.

en_es_gyuriba.JPG

Sok emberrel beszélgetek, és sokszor merül fel a kérdés, hogy "Tényleg? Sommelier? És az mit csinál?" Mindenféle tévképzetek, meg annál is jobb szóviccek léteznek, de valahogy még mindig erős homály fedi a sommelier szakmát: most viszont minden kiderül.

Tovább

Három top boros tipp Valentin napra

Tudunk jobbat a plüss szívecskénél

pexels-photo-kovek_sziv_valentin.jpeg

Te is abba a típusba tartozol, aki nem sodródik az életben, hanem tudatosan él és mindent előre megtervez? Bár nincs ellenedre a spontaneitás, de Valentin napon inkább biztosra mennél, mert fontos számodra, hogy a legjobb ajándékot add? Akkor a következő, tervezhető-szervezhető boros ajándékokat pontosan neked találták ki. A jövő heti lehetőségek közül mazsoláztunk. 

Tovább

Szörf és bor, mindenkor

A lényeg, hogy a bornak ne legyen baja

aurelia_wine.jpg

Az év boros mentését produkálta nemrég ez a hölgy, akit Aurelia Chenat-nak hívnak. A modell Instagram oldalán több posztjával is utal a minőségi pezsgők és borok iránti rajongására; van köztük olyan videója is, ahol szörfözés közben bontja ki a Dom Perignon-t. Most viszont felborult deszkájával, de a kezében tartott bornak semmi baja nem lett. Ő a példaképünk!

Tovább

Támogass te is egy fiatal borászt!

Szavazz és nyerj!

kivalasztottak_2018_gte.jpg

Van 11 fiatal magyar borász, akik idén különleges megtiszteltetésben részesültek. A korábbi évek nagyjai, azaz a Borászok Borásza és az Év Bortermelője díj birtokosai ezt a tíz srácot és egyetlenegy lányt ajánlották a nagyközönség figyelmébe – így pedig közülük fog kikerülni az az egy, aki mindent visz. Ez pedig a Gál Tibor Emlékdíj.

Tovább

Ellopták az üveg vodkát, ami 1,3 millió dollárt ér

És megvan róla a felvétel is

legdragabb_vodka.jpg

Három kilónyi arany és ezüst, gyémántberakás, és az 1912-es Monte Carlo Rally egyik autójának eredeti bőrhuzata: ez mind rajta volt azon a kifejezetten gyűjtőknek készült palackon, amelyet nemrégiben elloptak, majd megtaláltak: üresen. 

Tovább