Ki nyeri a rizlingek harcát?

Összecsap az olasz és a rajnai

2017. szeptember 18. - Winelovers

rizlingek-harca-fb-1200x675_logo_nelkul.jpg

Pontosan tudjuk, hogy az almát a körtével összehasonlítani nem lehet. Ám azt is tudjuk, hogy van, aki egyiket, és van, aki a másikat szereti. Így azért, hogy a két fontos és szeretett szőlőfajta közti különbségeket (és hasonlóságokat) rendbe tegyük, elképzeltünk egy virtuális párbajt az olaszrizling és a rajnai rizling között.

Tovább

5 dolog, amit ne tegyél a Budapest Borfesztiválon

Wine not: tiltólistás tevékenységek

2017. szeptember 06. - vanivett

wine-not-wednesday-tone-it-up-1200x534.jpg

Óriási a kísértés, hogy a több ezer hazai és külföldi bort és a változatos gasztronómiai kínálatot felvonultató négynapos fesztiválon annyit igyunk és együnk, amennyi csak belénk fér. A bőség csábító, és természetes, hogy ha már szinte házhoz jön a hazai borvidékek színe-java, akkor szeretnénk a lehető legtöbb bort végigkóstolni. De hogy a másnap se jelentsen gondot, összegyűjtöttünk 5 tippet, amiket inkább NE tegyél a Budapest Borfesztiválon. 

Tovább

A branding új formája: egyedi jégkockák

Benne színes logók, virágok vagy gyümölcsök

esernyojeg.jpg

Jégkocka, szájjég, zúzott jég. Gyakran használt kifejezések a bártenderek között, de a modern bárkultúra égisze alatt naponta születnek újdonságok. Gyorsan diktálják a tempót, a legújabb módi pedig a lassan olvadó és nagyobb hűtést biztosító jéggömböké, amiket ma már saját logóval is elláthatnak a legmenőbb ivókban. 

Tovább

A pezsgő az örök fiatalság elixíre

Így tartsd karban az agyad

lanyok_pezsgo_rajzolt_istock.jpg

Hajlandó lennél napi három pohár pezsgőt inni azért, hogy életed végéig friss legyél szellemileg? A kutatások szerint ugyanis a pezsgő rendszeres fogyasztásával megelőzheted az időskori leépülést. Nem vicc!

Tovább

Az Éhezők viadalának hősnője borozni hív

Kaliforniában két szerencsés kóstolhat vele

jenni.jpg

Azt tudtuk, hogy a gyönyörű Jennifer Lawrence a legjobban fizetett színésznők egyike, hogy a korrupciómentes politika, a nemi egyenlőség – és persze az Éhezők viadalának – nagy harcosa, de azt nem, hogy ennyire szereti a bort.

Tovább

Kreatív munka következik? Igyál!

Egy friss tanulmány szerint egy pohárka segít

palackok_lampasok_fekvo_istock-586349120.jpg

Nekiugrasz egy új projektnek? Vagy csak ötleteket gyűjtenél egy már meglévőhöz? Lehet, hogy ezután érdemes lesz egy pohár borral vagy sörrel kezdened, mivel a legfrissebb kutatások szerint erősen turbózzák a kreativitást.

Tovább

Kiverte a biztosítékot: íme a borkoton

A megelőzés mindennél fontosabb!

condom.jpg

Vége a klasszikus visszadugózások korszakának! Itt vannak ugyanis a borkotonok, amiket elegánsan és gondosan, hatosával csomagoltak nekünk, ráadásul többször is felhasználhatók! A védekezés mindennél fontosabb!

Tovább