Jön a Winelovers szülinap, ahol téged ünneplünk

4 év, 50 kóstoló és 1 bejelentés

2017. október 18. - Winelovers

winelovers_lanyok_1300.jpg

Idén négy éves a Winelovers. 2013 őszén egy Olaszrizling Október névre keresztelt kóstolóval indult a történet, amit további rendezvények követtek, és az idei rizlingmustra már az 50. boros buli volt, amit a fiatal csapat megszervezett. Köszönjük a bizalmatokat! Folytatjuk a munkát. Csak előtte még ünneplünk. 

Tovább

Mennyi alkohol van a borban?

Sommelier kérdezz-felelek

alkohol_blogposzt.JPG

A kulturált borfogyasztás lényege, hogy nem az alkoholtartalom illetve az alkohol kábító hatása miatt isszunk, hanem a bor élvezeti értékei miatt: tudatosan, felelősen. Fontos feladatunknak tekintjük mi is a borfogyasztási szokásainak magasabb szintre emelését, úgyhogy nem árt, ha tisztába tesszük, hogy mennyi alkohol is van a borokban, és miért.

Tovább

Hat boros babona péntek 13-ra

Idén sem úszod meg

pentek_13_babona_istock.jpg

Péntek van és 13-a, én meg ülök a sötét szobában és azon jár a fejem, vajon léteznek-e kifejezetten boros babonák. Bár engem sosem zavart, ha átment előttem a fekete macska, és nem okozott gondot 13-án repülni sem, mások viszont inkább háromszor balra fordulnak a tengelyünk körül, csak hogy ne legyen gond. De vajon mi lesz akkor, ha kiborul a bor?

Tovább

Kéne egy egykezes üvegnyitó?

A nagymenők fél kézzel pattintják fel a koronazárat

kebo-bottle-opener.jpg

Ha valaha is gondolkoztál azon, vajon milyen lenne vagányul-lazán szabadon hagyni az egyik kezed sörnyitás közben, akkor nem kell tovább várnod. Létezik ugyanis az egykezes üvegnyitó, amellyel könnyedén lepattinthatod a koronazárat, ráadásul 3D nyomtatóval magad is elkészítheted. 

Tovább

Gyomorforgató tételek a sátán itallapjáról

6 ital, amit inkább kerülj el


bizarr_italok.JPG

Nemrég a legbizarrabb ételeket gyűjtöttük össze, most az italokon a sor. Sajnos ez a cikk sem kíméli majd a gyomrod, úgyhogy ha nem vagy elég erős, kérlek, kivételesen ne olvass tovább. A sátán itallapja következik. 

Tovább

Amikor egyensúlyos a bor...

Mit is jelent és miért érdekeljen téged?

2017. szeptember 25. - Winelovers

vorosbor_rajzolt_egyensuly.jpg

Harmonikus, egyensúlyos, arányos: borkóstolókon gyakran emlegetett szavak. Hogy ne csak úgy dobáld az ehhez hasonló kifejezéseket, lerántjuk a leplet a fenti szavakról, hogy tudd, melyik mit jelent és miért.

Tovább

Floyd Mayweather borospincéje olyan, amilyet még nem láttál

És nem csak mert vadiúj

2017. szeptember 22. - Winelovers

floyd-mayweather.jpg

Beverly Hillsben vagyunk, ahol egymást érik a milliós luxuskéglik. Floyd Mayweather amerikai profi ökölvívó 25 millió dolláros birodalma azonban megér egy misét, már csak az elképesztő borospince miatt is. 

Tovább

Ki nyeri a rizlingek harcát?

Összecsap az olasz és a rajnai

2017. szeptember 18. - Winelovers

rizlingek-harca-fb-1200x675_logo_nelkul.jpg

Pontosan tudjuk, hogy az almát a körtével összehasonlítani nem lehet. Ám azt is tudjuk, hogy van, aki egyiket, és van, aki a másikat szereti. Így azért, hogy a két fontos és szeretett szőlőfajta közti különbségeket (és hasonlóságokat) rendbe tegyük, elképzeltünk egy virtuális párbajt az olaszrizling és a rajnai rizling között.

Tovább