Félénkek vagyunk, ha borról van szó

Pedig...

2016. szeptember 29. - Winelovers

wine-store-shelving-boxes.jpg

A bort rendszeres fogyasztó vásárlóknak is csak egy töredéke meri borbarátnak nevezni magát – derül ki a Nagy Bor Tesztből, amelyet 40 ezren töltötték ki a nyáron. A tesztet kitöltők statisztikai értelemben nem képezik le Magyarország lakosságát, válaszaik mégis jó visszajelzést adnak a piac igényeiről, fontos információkkal szolgál a boros szakma számára a fogyasztói szokásokról. Kíváncsi vagy az eredményekre?

Tovább

Ezt mondja egy brit a magyarok kedvenc boráról

#olaszrizlingoktober

2016. szeptember 27. - Winelovers

riesling.jpg

Se nem olasz, se nem rizling, nekünk magyaroknak mégis a kedvenc fehér szőlőnk az olaszrizling. Magányos, ősi fajta, mely szárnyra kap a köves, vulkanikus talajon. Szódával napközben, barátokkal vacsora mellé esik jól. Október ismét az ő hónapja – ebből az alkalomból most egy brit borszakértőt kérdezünk az olaszrizlingről. 

Tovább

Melléktermékből divat: a verzsü

Újabb gasztroőrület?

2016. szeptember 26. - Winelovers

verjus.jpg

A szüretet megelőző zöldszüret alkalmával a szőlészek a tőkéket tulajdonképpen megritkítják, hogy jobban beérhessenek a fürtök, ezáltal pedig jobb minőségű bor születhessen. Az ilyenkor levágott fürtöket viszont szerencsére nem dobják ki, hanem pont hogy felhasználják: így születik a verjus (ejtsd: verzsü), azaz zöld lé, ami az éretlen bogyókból préselt levet jelenti. De mire jó ez?

Tovább

A legújabb őrület: 0 kalóriás esőcsepp süti

Mi ez, medúza vagy mellimplantátum?

2016. szeptember 22. - Winelovers

raindrop.jpg

Hiába tűnik talán inkább visszataszítónak, mint vonzónak, mégis tele van vele a Facebook, az Instagram és a Pinterest. Az egyik legmenőbb új, szuperegészséges desszert az esőcsepp süti, azaz a Mizu Shingen Mochi. Bemutatkozik Japán régi, és New York legújabb sütitrendje: a raindrop cake!

Tovább

Mutatjuk, mit iszik az ország októberben

#olaszrizlingoktober

2016. szeptember 20. - dalmastella

_mg_7008.JPG

Azt hitted, csak a Balatonon készül jó olaszrizling bor? Az október idén negyedszerre is hazánk legnépszerűbb fehérszőlőjéről és boráról szól: a Winelovers ismét megtartja Olaszrizling Október nevű rendezvénysorozatát. Ebből az alkalomból kerestük a legjobb magyar rizlingeket: a csaknem 120 tételből álló sorban szinte minden borvidék bizonyított. Bemutatjuk a borokat!

Tovább

Meghatározó pillanatok meghatározó borai

Ezeket idd tejfakasztón, nyaraláson vagy szakítás után

2016. szeptember 19. - Winelovers

Életünk legfontosabb pillanatait szeretjük baráti italozásokkal megkoronázni – hiszen miért tivornyáznánk egyedül, ha megtehetjük baráti társaságunk és néhány ital társaságában is? Hála a borok sokszínűségének, bármilyen fontos esemény mellé könnyedén találunk felvidító, lecsillapító vagy éppen vigasztaló partnert.

Tovább

Fergalicious, Ramsay rozé, Trump Winery

Hírességek a pincében

2016. szeptember 15. - Winelovers

drew.jpg

Nem csak a borászok válhatnak híressé, de néha a hírességek is borásszá alakulnak. Legyen az családi, vagy baráti szál, esetleg kedvtelés, ami miatt belekezdenek a borkészítésbe, az eredmény legtöbbször (állítólag) meglepően színvonalas. Íme néhány híresség, akik bort csinál(tat)nak!

Tovább

Őket kövesd Instán, ne a celebeket

Húsz hazai borászat

2016. szeptember 13. - Winelovers

Badass kép szemüveggel #kadarkatura

Heimann Zoli (@heimannzoli) által közzétett fénykép,

Ki ne lenne kíváncsi egy borász mindennapjaira? Például arra, hogy miután felkel, iszik-e kávét, hogyan néz ki traktoron ülve és persze hogy milyen bort kortyolgat este a teraszon. Pláne most, hogy jön a szüret, a borkészítés legizgalmasabb fázisait is végig tudjuk követni, élőben az Instagramon; a préseléstől a palackozásig. 

Tovább

A legjobb fej női borászaink

Vagány lányok egy kemény szakmában

2016. szeptember 12. - Winelovers

bust_wine.jpg

Állítólag külön hely van a pokolban azoknak a nőknek, akik nem segítik egymást. Bár az élet különféle területein mindig vannak kivételek, de azért szerencsére legtöbbször támogatjuk, segítjük egymást, mi több, ellenségek helyett szövetségesei vagyunk egymásnak – és így vannak ezzel a fiatal női borászok is. Ezek a hölgyek mindenképpen megérnek egy posztot.

Tovább

A duplán édes dupla olyan jó!

Édességhez bort

2016. szeptember 08. - Winelovers

chocolate_wine.jpg

Bár a desszertek mellé sokan iszunk inkább kávét, mégis megéri néha bort bontani az édes finomságokhoz. Néhány dolgot szem előtt tartva izgalmat, harmóniát és élvezetet lelhetünk a desszert-bor párosításokban!

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu