Amikor egyensúlyos a bor...

Mit is jelent és miért érdekeljen téged?

2017. szeptember 25. - Winelovers

vorosbor_rajzolt_egyensuly.jpg

Harmonikus, egyensúlyos, arányos: borkóstolókon gyakran emlegetett kifejezések. Hogy ne csak úgy dobáld az ehhez hasonló kifejezéseket, lerántjuk a leplet a fenti szavakról, hogy tudd, melyik mit jelent és miért.

Tovább

Floyd Mayweather borospincéje olyan, amilyet még nem láttál

És nem csak mert vadiúj

2017. szeptember 22. - Winelovers

floyd-mayweather.jpg

Beverly Hillsben vagyunk, ahol egymást érik a milliós luxuskéglik. Floyd Mayweather amerikai profi ökölvívó 25 millió dolláros birodalma azonban megér egy misét, már csak az elképesztő borospince miatt is. 

Tovább

Ki nyeri a rizlingek harcát?

Összecsap az olasz és a rajnai

2017. szeptember 18. - Winelovers

rizlingek-harca-fb-1200x675_logo_nelkul.jpg

Pontosan tudjuk, hogy az almát a körtével összehasonlítani nem lehet. Ám azt is tudjuk, hogy van, aki egyiket, és van, aki a másikat szereti. Így azért, hogy a két fontos és szeretett szőlőfajta közti különbségeket (és hasonlóságokat) rendbe tegyük, elképzeltünk egy virtuális párbajt az olaszrizling és a rajnai rizling között.

Tovább

5 dolog, amit ne tegyél a Budapest Borfesztiválon

Wine not: tiltólistás tevékenységek

2017. szeptember 06. - vanivett

wine-not-wednesday-tone-it-up-1200x534.jpg

Óriási a kísértés, hogy a több ezer hazai és külföldi bort és a változatos gasztronómiai kínálatot felvonultató négynapos fesztiválon annyit igyunk és együnk, amennyi csak belénk fér. A bőség csábító, és természetes, hogy ha már szinte házhoz jön a hazai borvidékek színe-java, akkor szeretnénk a lehető legtöbb bort végigkóstolni. De hogy a másnap se jelentsen gondot, összegyűjtöttünk 5 tippet, amiket inkább NE tegyél a Budapest Borfesztiválon. 

Tovább

A branding új formája: egyedi jégkockák

Benne színes logók, virágok vagy gyümölcsök

esernyojeg.jpg

Jégkocka, szájjég, zúzott jég. Gyakran használt kifejezések a bártenderek között, de a modern bárkultúra égisze alatt naponta születnek újdonságok. Gyorsan diktálják a tempót, a legújabb módi pedig a lassan olvadó és nagyobb hűtést biztosító jéggömböké, amiket ma már saját logóval is elláthatnak a legmenőbb ivókban. 

Tovább

A pezsgő az örök fiatalság elixíre

Így tartsd karban az agyad

lanyok_pezsgo_rajzolt_istock.jpg

Hajlandó lennél napi három pohár pezsgőt inni azért, hogy életed végéig friss legyél szellemileg? A kutatások szerint ugyanis a pezsgő rendszeres fogyasztásával megelőzheted az időskori leépülést. Nem vicc!

Tovább

Milyen a sav íze és mi a szerepe a borban?

Sommelier kérdezz-felelek

savak_630.jpg

Mindig érdekelt, de sosem merted megkérdezni, hogy mit jelent a savtartalom? Hogy hogyan kell értelmezni annak mennyiségét, illetve minőségét? És hogy miért fontos ez egyáltalán? Nincs több savazás, mindenre fény derül!

Tovább