Az édes élet sem olyan egyszerű

... és nem is mindenki szereti.

2016. december 06. - Winelovers

sugar.png

Könnyű lenne azt gondolni, hogy az édes bor egy szimpla történet, hiszen az édeset mindenki szereti. Hát, ez semmilyen szempontból sem igaz, ahogyan egy két és fél órás, borkóstolással fűszerezett előadásból kiderült. A vadiúj Borkollégium 8 alkalmas kóstolósorozatot hirdetett kezdőknek, melynek legutóbbi állomása az édes borokról szólt, Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus útmutatása mellett. 

Tovább

Ők a legsármosabb magyar borászok

10+1 kedvenc pasink

2016. december 05. - Winelovers

demeter.jpg

Fiatalok, borászkodnak, és jóképűek. Van köztük, aki ebben nőtt fel, és a családi projektben segédkezik, van aki felnőttként döntött a borászkodás mellett, de az mindegyikőjükre igaz, hogy lendületet adnak a magyar borkultúrának. Napjaink magyar borászpasijai a bor modern, igényes és vagány formáját mutatják meg nekünk, miközben (nem mellesleg) roppantmód sármosak is!

Tovább

Melyik a karácsony igazi íze?

Filléres forralt bor vs. a világ legköltségesebb itala

2016. december 01. - Winelovers

xmasshopping.jpg

Végre vége lehet a kétes minőségű forralt boros karácsonyi vásároknak és a cipekedésnek. A karácsonyi asztalokra és a fenyőfa alá mostantól igazán ünnepi italok kerülhetnek, mint amilyen a tokaji aszú vagy a palackban érlelt pezsgő! Hogyan? Olvass tovább: elhozzuk nektek az ünnepek előtti kóstolás és vásárlás 21. századi generációját! 

Tovább

Soha nem kell több, mint három fűszer!

Bordói November

2016. november 29. - Winelovers

bmf_wl_bordoi-254.jpg

Tíz nap bordeaux-i túra és a cikksorozat megírása után a stílus felfedezését stílusosan a Bordói November Nagykóstolón folytattam. Szombaton végül az is kiderült, hogy a jó ételeknek és a jó boroknak is a hármas szabály betartása a titka. Tömböly L. Adrienn beszámolója a Winelovers eddigi legsikeresebb, mintegy 1200 fővel teltházas, múlt szombati kóstolójáról.

Tovább

Kihagyhatatlan kuriózumok

Öt őshonos szőlőfajta, amiről sosem hallottál

2016. november 28. - Winelovers

szuret1900.jpg

Magyarország területén már a honfoglalás előtt is készítettek bort, hála az előnyös természeti adottságoknak - és persze annak, hogy a rómaiak is szerették a bódító italt. Jelentős bortermő országnak számítottunk egész történelmünk során, olyannyira, hogy például XV. Lajos francia király egyszerűen a borok királyának, királyok borának nevezte a tokaji aszút. A helyi fajták jelentősége azóta is megkérdőjelezhetetlen.

Tovább

Kim Jong Un csúnyán bebordóizott

Ő és még 1200 fő érti ezt a november dolgot

2016. november 24. - dalmastella

kim_jong_un_bordeaux.png

Magyarországon a november idén harmadszor szól a világ egyik legelismertebb borvidékről, Bordeaux-ról és szőlőifajtáiról a Winelovers rendezvényszervező csapatának hála. Mostanáig azonban egyszer sem sikerült akkora (anti)sztárt magunk és a programsorozat mellé állítani, mint amekkora az észak-koreai vezető, Kim Jong Un. Talán neki köszönhető a teltház.

Tovább

Ezekre esküszik Amerika

Hét bor hálaadásra

2016. november 22. - Winelovers

thanksgiving.jpg

Ebben az évben is lesz miért hálát adni, legalábbis borok tekintetében mindenképp. Van pár jobb évjárat mögöttünk, így bőven tudunk válogatni a hálaadás esti vacsoránk mellé. Nem kell ahhoz USA-majmolónak lennie, azaz felvenni a hálaadás népszokását, elég megkívánni egy tisztességes pulykasültet, vagy valamelyiket a következő bortípusok közül.

Tovább

Fekete címlappal jelent meg a magyar bormagazin

Top 100

2016. november 21. - Winelovers

top100_borito_2016_benko_molnar_fanni_800.jpg

Múlt héten fekete címlappal jelent meg az idei A 100 legjobb magyar bor magazin – azonnal észreveszitek bármelyik újságosnál, ha besétáltok. Igaz, hogy a MediaWorks adta ki és felét a Népszabadság munkatársai csinálták, a feketeség mégsem a gyász vagy a szomorúság jele. Inkább azt a megújulást, letisztulást és eleganciát szimbolizálja, amit nyolc éves kiadvány 2016-ban megélt. Megmutatjuk, mire számíthatsz, ha megveszed!

Tovább

Ezért bolondultak meg a franciák az éjjel

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

2016. november 17. - Winelovers

fall-wine-beaujolais.jpg

Az új évjárat első hírnöke, mely kicsit még csapzott és rendezetlen, mégis mindenki imádja. A beaujolais-val megpakolt kamionok úgy várták november 3. szerdáján az éjfélt, mint Usain Bolt a rajtot, hogy aztán elinduljanak Európa városaiba, így pedig pénteken már mindenkinek Beaujolais lehet a poharaiban. DE mi ez az egész cirkusz? Miért őrül meg a franciák után most már a fél világ?

Tovább

Így nyírja ki borvidékeinket a felmelegedés

Mi lesz 2050-ben?

2016. november 15. - Winelovers

frost_on_grape_vines.jpg

Egy amerikai kutatás szerint a top bortermő vidékek hamarosan nem lesznek képesek a megszokott minőség fenntartására, egyes borvidékek teljesen megszűnnek, miközben újak keletkeznek. Az optimista és a pesszimista szakértők egy dologban biztosan egyetértenek: a változás itt van.

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu