A bortól horkolsz?

Rémálmok helyett rém egyszerű a megoldás

2017. július 24. - Winelovers

horkolos2.JPG

Számos legenda kering az elfogyasztott alkohol és a horkolás kapcsolata körül. De hogy mennyi is igaz mindebből, arról rántjuk le most a leplet. 

Tovább

Ezekre figyelj, ha szabadtéri borozást tervezel

5+1 tipp

nyar_party_kostolo_728x485.jpg

Nyáron (is) szeretünk borozni, egy hűs, illatos fehérbor vagy zamatos rozé (szódával vagy anélkül) csodákra képes a forróságban. A szabadtéri italozásnak azonban vannak íratlan szabályai, amiket most összeválogattunk nektek. 

Tovább

Formabontó borok: lapos, dobozos és táskás

Megőrülsz ettől a 8 megoldástól!

palackok_szines.jpg

Amióta kerek a világ, azóta a borospalackok is kerekek – lennének, ha nem vágyakoznánk annyira az újdonságok iránt. Kreatív design-ok és praktikus megoldások jönnek-mennek, miközben csak egy biztos pont marad: a bor, amit imádunk. 

Tovább

Milyen az etyeki bor karaktere?

Out of the mainstream!

etyekbuda.jpg

Amióta a csütörtök lett a kispéntek, azóta a szerda is felértékelődött, és még közelebb hozta a hétvégi fílinget. A #winewednesday hashtaget már több, mint félmillióan használták, úgyhogy mi is ezt a napot választottuk arra, hogy Budapestre hozzuk a borvidékeket. 

Tovább

Ezek lesznek a nyár slágerpárosításai!

5+1 bor kedvenc szendvicseidhez

piknik_szendvics_bor_istock_1000.jpg

Piknikezni bor nélkül? Szerintünk elképzelhetetlen. Éppen ezért válogattuk össze nektek, hogy milyen borokat érdemes magatokkal vinni akkor, ha a piknikkosárba szendvicsek kerülnek.

Tovább

Meddig hagyhatom a hűtőben a bontott bort?

Sommelier kérdezz-felelek

palack_dugohuzo_pohar_istock_1000.jpg

Vannak olyan (kivételes) esetek, amikor egy borosüveg nem ürül ki egyből. Ilyenkor a maradékot gondosan visszazárjuk, majd a palackot a hűtőbe helyezzük. De vajon veszít-e így az értékéből, és egyáltalán meddig hagyhatjuk a hűtőben?

Tovább

Végre: pezsgő kisokos

Útmutató a borvidékek, szőlőfajták, stílusok és eljárások kavalkádjában

pezsgos_blogposzthoz.jpg

Szeretjük a pezsgőt. Már csak beszélni is kellemes róla – pláne, ha a champagne kerül szóba. De hallottunk már proseccóról meg gyöngyözőborról is: most akkor hogy is van ez? Nyugalom, átvesszük A-tól Z-ig.

Tovább

Megőrülsz ettől a borospohártól

Íme, a Wine Glass Mask!

wineglassmask2.jpg

Nincs olyan borimádó, aki ne tartaná fontosnak kóstoláskor az aromák szerepét. Több kutatás is rámutatott arra, hogy a pohár formája bizony komolyan befolyásolni tudja a bor bukéját. Vajon egy olyan pohár, amit tökéletesen az arcodhoz igazítottak, még inkább segíti az értékelést? Állítólag igen. 

Tovább

13+1 pezsgőanekdota

Hitek és tévhitek: mennyi igaz a mesékből?

champagne_pohar_grafika.jpg

A pezsgő mindig is az ünnepek és emelkedett pillanatok italának számított, miközben számos városi legenda terjeng ezekkel a varázslatos, buborékos italokkal kapcsolatban. Ezekről kívánjuk most lerántani a leplet!

Tovább

A fagyasztóban hagytam a bort!

Világvége vagy világi szerencse?

jeg_rose_istock_1000_668.jpg

Bár néha véletlenül leszakad az ég, azért többnyire már országunkba is megérkezett a jó idő, és ezzel együtt a jéghideg italokra való vágyakozásunk is. Ha kedvenc borunkat szupergyorsan hűtenénk le, a fagyasztóba tesszük – de várjunk csak, jó ötlet ez?

Tovább