Dobj el mindent: itt a pét-nat

Készülj, mert mostantól te is rajongani fogsz érte

2018. május 22. - ferenczicsilla

petnat_punch_green.JPG

Ha csak egy dolgot emelhetek ki a most hétvégén lezajlott nyolcadik Gourmet Fesztivállal kapcsolatban, akkor az a pét-nat, azaz a Pétillant Naturel névre hallgató pezsgő. Ha ez elsőre neked is totál kínai, akkor görgess lejjebb, elárulom, mi is ez az régi újdonság. Nem csak hipsztereknek!

Tovább

Ha két gigaikon találkozik, az biztosan nagyot durran

Szeptemberben jön Lenny Kravitz és a Dom Pérignon közös projektje

kravitz-630x417.jpg

A champagne-ok champagne-ja, a Dom Pérignon bejelentette, komoly kreatív együttműködésre készül a többszörös Grammy-díjas zenész Lenny Kravitz-szel. Szerintünk ennél szexibb dolog idén már nemigen történhet.

Tovább

Egy thai fehér shiraz lett az aktuálisan legjobb rozé

Micsoda?!

james_suckling.jpeg

James Suckling amerikai borszakíró (jobb szélen) szerint legalábbis ennél nincs jobb rozé idén. Provence és Loire rozéit is lekörözte az a délkelet-ázsiai tétel, ami bő 80 rozé közül emelkedett ki, és ami annyira szép lett, hogy megkapta a "World’s Best Rosé" díjat. És hogy mit is jelent a fehér shiraz? Most kiderül. 

Tovább

Az osztrák sztárséf a természetes ízekkel hódít

Gasztro-mottója pedig ennyi: minél egyszerűbben!

kristinus_dish.jpg

Klaus Deutschmann 15 évesen kezdte a szakmát, egy romantikus, 14 Gault Millau pontos osztrák étteremben. Azóta eltelt 26 év, és a szerelemből hivatás lett, sőt, országokon átívelő karrier. Jelenleg a Balatonnál él (és imádja), csütörtökön pedig nektek főz az új Afterworkön, az I ♡ Balaton Kóstolón. Interjú! 

Tovább

Kifizettetnéd az összetört borospoharat a vendégeddel?

Ez a brit após benyújtotta a számlát, közel hatvanezer forint értékben...

lany_rozsaszin_problem_torott_pohar_buborek_istock.jpg

Mindig van új a nap alatt. Most éppen olyasmire bukkantunk, amiről hirtelen nem is tudjuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk rajta. A ti véleményetekre mindenesetre rettentő kíváncsiak vagyunk. 

Tovább

Trump Macronnal borozott!

Ehhez mondjuk fel kellett rúgni 1-2 szabályt

macrontrumpchampagne.jpeg

Néhány napja attól volt hangos a sajtó, hogy Emmanuel Macron lehetett az első elnök, akit Donald Trump vacsorára invitált a Fehér Házba. De vajon mi került az elnöki tányérokra, és igaz-e, hogy a díszvacsorán saját borait szolgálta fel Trump? Most kiderül. 

Tovább

Ilyet még nem próbáltál: boros szaunafelöntés!

Borimádóknak kötelező

furdokopeny_wellness_kek_bor_lany_istock.jpg

Tudtad, hogy a sör, a bor és a pálinka nem csak kortyolva nyújt élvezetet? A fejlett szaunakultúrával rendelkező országokban mindennaposak a különleges felöntésekkel kombinált szaunaszeánszok – és bizony a klasszikus illóolajak mellett a kísérletező kedvű szaunamesterek az alkoholos italok világából is ihletet merítenek.

Tovább

Nagy durranás vár Etyeken

Mondom miért: íme 6 jó mondat 3 etyeki borásztól

piknik_par_pezsgo_istock.jpg

Hamarosan jön az egyik kedvenc vidéki borfesztiválunk, az Etyeki Borangoló. Ennek kapcsán villáminterjúban faggatta a Borászportál a részt vevő borászok egy részét, akik közül hárman igen érdekes dolgokat árultak el. Hogy miről? Az Etyeki Pezsgőről. 

Tovább

Ne félj a csavarzártól!

Nem csak akkor jó a bor, ha parafadugós

csavarzar_wow.JPG

Húsz évvel ezelőtt még lehet, hogy vérre menő harcot vívtak volna igazukért azok a borászok, akik mindenáron ragaszkodnak a parafadugós lezárási módszerhez. Mára viszont be kellett látni: nem csak az a jó, ami parafából van. 

Tovább

Öt boros mondat, amitől kikerekedett a szemem

Pedig attól, hogy meglepő, igaz

john_szabo2_wl.jpg

A borkedvelők ízlése és érdeklődése gyorsan változik: manapság éppen a vulkanikus borok az egyik legszexibb téma. A topik nagy mágusa John Szabo, akivel nemrég a közelgő Afterwork kóstoló kapcsán beszélgettünk, és aki olyasmiket mondott, amire senki nem számított. 

Tovább