Most akkor fektessük vagy ne fektessük?

Mármint a bort.

2018. június 18. - Winelovers

istock-borok_fektetve.jpg

Újabb vita van kibontakozóban a helyes bortárolásról. Lassan eljutunk oda, hogy az a legtisztább ügy, ha rögtön megisszuk a bort.

Tovább

Teljesen rákattantunk a sabrage-ra

És nem csak azért, mert egy magyar tartja a sabrage Guinness-rekordját

blog_1800x1400.jpg

Semmi nem olyan látványos, mint úgy kinyitni egy pezsgősüveget, hogy valami éles tárggyal, főleg késsel vagy karddal leszabjuk a tetejét. Elmagyarázzuk, hogy lehet könnyen megtanulni a sabrage-t, és utána már bátran menőzhetsz a barátaid előtt.

Tovább

Miért fektessük a csavarzáras bort is?

Egy jó tanács, ha nyaralásból hozol bort

borond_utazas_souvenir_palack_istock_1600.jpg

Itt a nyár, a nyaralásról pedig sokan szeretnek borral hazatérni. Pár dolgot nem árt tudnia annak, aki hosszú (haza)útra indul a borokkal. És most nem a nagy melegre gondolunk.

Tovább

Roger Federer tenisz helyett bepezsgőzött

Itt a Greatness Since 1998

federer_moet_1800x1200.jpg

Az éppen zajló párizsi Roland Garros nyílt nemzetközi teniszbajnokságon ugyan nem ragadott ütőt, mégis Roger Federer vitte el a show-t a francia fővárosban.

Tovább

Meleg vs hűvös: nem mindegy, hol terem a szőlő

Éghajlatok harca

cool_climate_warm_climate_1800x1254.jpg

Onnantól, hogy a szőlő a pincébe kerül, a borász többféle irányba is terelheti a bor stílusának alakulását. A szőlőskertben viszont az emberi mellett a környezeti tényezőknek is komoly szerepe van, hiszen azok elsődlegesen befolyásolják a palackba kerülő bor karakterét. De tulajdonképpen milyen klímán teremhet szőlő, milyen lesz ettől az íze, és menő-e a #coolclimate bor? Legörgetve kiderül. 

Tovább

Ha két gigaikon találkozik, az biztosan nagyot durran

Szeptemberben jön Lenny Kravitz és a Dom Pérignon közös projektje

kravitz-630x417.jpg

A champagne-ok champagne-ja, a Dom Pérignon bejelentette, komoly kreatív együttműködésre készül a többszörös Grammy-díjas zenész Lenny Kravitz-szel. Szerintünk ennél szexibb dolog idén már nemigen történhet.

Tovább

Egy thai fehér shiraz lett az aktuálisan legjobb rozé

Micsoda?!

james_suckling.jpeg

James Suckling amerikai borszakíró (jobb szélen) szerint legalábbis ennél nincs jobb rozé idén. Provence és Loire rozéit is lekörözte az a délkelet-ázsiai tétel, ami bő 80 rozé közül emelkedett ki, és ami annyira szép lett, hogy megkapta a "World’s Best Rosé" díjat. És hogy mit is jelent a fehér shiraz? Most kiderül. 

Tovább

Az osztrák sztárséf a természetes ízekkel hódít

Gasztro-mottója pedig ennyi: minél egyszerűbben!

kristinus_dish.jpg

Klaus Deutschmann 15 évesen kezdte a szakmát, egy romantikus, 14 Gault Millau pontos osztrák étteremben. Azóta eltelt 26 év, és a szerelemből hivatás lett, sőt, országokon átívelő karrier. Jelenleg a Balatonnál él (és imádja), csütörtökön pedig nektek főz az új Afterworkön, az I ♡ Balaton Kóstolón. Interjú! 

Tovább

Kifizettetnéd az összetört borospoharat a vendégeddel?

Ez a brit após benyújtotta a számlát, közel hatvanezer forint értékben...

lany_rozsaszin_problem_torott_pohar_buborek_istock.jpg

Mindig van új a nap alatt. Most éppen olyasmire bukkantunk, amiről hirtelen nem is tudjuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk rajta. A ti véleményetekre mindenesetre rettentő kíváncsiak vagyunk. 

Tovább

A tökéletes champagne koktélhoz 5 dolog kell

És akkorát szól, mint egy ágyú

bulldog_pezsgo_istock_1.jpg

A tegnapi Bar Show-n lehetőségem volt bartender előadásokat hallgatni, Nicolas Saint-Jean utánozhatatlanul virtuóz mozdulatait végignézni, csúcsminőségű hazai és import párlatokat kóstolni, és még arra is, hogy megtaláljam a tökéletes pezsgőkoktél receptjét. 

Tovább