Adj hálát a pulykának, hogy sokféle bor illik hozzá!

4+1 tipp mára (is)

2017. november 23. - Winelovers

pulyka_vorosbor_istock_szoveg_nelkul_fekvo.jpg

Emlékszem, a főiskolás csoporttársaimmal olyan lelkesen kerestük az okokat az ünneplésre, hogy Hálaadáskor mi is egészben sütöttünk meg egy 6 kilós pulykát – ami legnagyobb meglepetésünkre istenien sikerült. A receptünk klasszikusnak számított, de nem szabad elfeledni, hogy "ahány ház, annyi szokás", és minden recept más-más hozzávalókat és elkészítési módot jelent, ezért pedig eltérő borok is fognak illeni a különböző módon készült pulykákhoz (ami ráadásul inkább vörös-, mint fehér hús).

Tovább

Kicsit sem száraz az idei november

Minden csepp bor elfogyott a Bordói Novemberen

bordoinovember-nemszaraz.jpg

Ismét bebizonyosodott a feltételezés, hogy mi magyarok továbbra is a vörösborokért rajongunk leginkább; ezt a legutóbbi Bordói November Nagykóstoló is tökéletesen alátámasztotta. A teltházas eseményen az ingyenes pop-up kurzusok is tömve voltak, és még a legexkluzívabb bordeaux-i tételek utolsó cseppje is elfogyott. Nesze neked, Száraz November!

Tovább

Jön a Black Friday!

És végre borban is nagyot szól

black_friday_bor_istock_1500.jpg

Az USA-ból eredő ünnep a Hálaadás másnapját, egyúttal a karácsonyi vásárlási szezon kezdetét is jelenti. November negyedik péntekén megtelnek a szupermarketek, és az online értékesítés is rendesen felpörög. Érdemes figyelni itthon is a BF akciókat, pláne hogy ha van belőlük boros is. 

Tovább

Megkóstolnál egy 350.000 forintos luxusbort?

Az öt ikonikus Château Budapestre jön

rajzolt_vorosbor_pincer_istock_dollar.jpg

A világ legdrágább és leghíresebb borai között folyamatosan szerepelnek annak az öt bordeaux-i csúcsborászatnak a tételei, amelyek közül négyet már több mint 160 éve is a legjobbnak kiáltottak ki. Ezek a borok a legkritikusabb borszakértőket is évről évre lenyűgözik, most pedig neked is lehetőséged lesz arra, hogy – egy/két havi fizetés kicsengetése helyett – mind az ötöt megkóstold. 

Tovább

Libás fogás + újbor = Szent Márton-nap

Élesszük fel idén is a hagyományt!

lany_szemuveg_szent_marton.jpg

A novemberi hangulat, a közelgő Szent Márton-nap varázsa, a libaételek, az újbor, és az ehhez kapcsolódó színes programokra végre idén már nem kell többet várakozni. De miről is szól a legenda, és miért szokás ilyenkor libasültet enni akár egy villányi portugieser mellé?

Tovább

Hello, Hallowine!

9+1 tétel, amit most kell kóstolni, és nem csak mert para a címkéjük

halloween_rajzolt_bor_denever.jpg

Az Amerikából átszivárgó divatünnep alkalmával a borászok is meglovagolják az ilyenkor aktuális hullámot: a boros címkékre tökök, denevérek és pókhálók kerülnek. A Pinterestet és Instagramot átgörgetve pedig igazi csodákra bukkanhat az ember, így össze is válogattuk kilenc kedvencünket. 

Tovább

Csokihoz, cukorkához bort?

13 párosítás nem csak Halloweenre

candy_pexels.jpeg

Az eredetileg kelta ünnep ma már akkora biznisz, hogy például az USA-ban az évi édességfogyasztás 4%-a egy napra koncentrálódik – és ez nem a karácsony. A "Csokit vagy csalunk!" kultúrája itthon egyelőre kevéssé követett, de az semmiképp sem baj, ha már most felkészülünk az újfajta élményekre! Klasszik édes nasikat válogattunk, a hozzájuk illő borokkal. 

Tovább

Itt van Széll Tamás és Szulló Szabina első őszi receptje

Pisztráng, csicsóka és dió a tányérodon

designfood_antonio_photography_pisztrang_1800.jpg

Magyarország tájegységeinek felfedezése nem ér véget a nyárral! A vibráló, meleg színek, az évszak ízei, fűszerei és illatai igazi meglepetéseket tartogatnak neked, bármerre is jársz. Kóstold meg Magyarországot úgy, ahogy eddig sosem tetted – persze a hozzá illő borokkal. 

Tovább

The land of stars and bull's blood

Do you know everything about Eger?

egri_ww.JPG

Eger has everything. Not only is it situated in a wonderful natural environment, but the cultural tradition of the city also attracts many visitors. This time, however, you do not have to leave the capital if you want to taste the wines produced in this famous region – because one of the coolest wine regions in the country comes to Budapest! And its not only cool in climate, but also in style. 

Tovább