Készíts otthon saját cidert!

Ennél jobb már nem történhet az almával

2017. november 16. - Winelovers

cider_istock.jpg

Hegyekben áll otthon az alma, de nem tudod, mit kezdj vele? Már gondolni sem tudsz az almáspitére, és nyers formájában is unod már? Akkor itt az alkalom, hogy kipróbálj valami egészen egyedit: készítsd el a saját cidered, mégpedig otthon. 

Tovább

Libás fogás + újbor = Szent Márton-nap

Élesszük fel idén is a hagyományt!

lany_szemuveg_szent_marton.jpg

A novemberi hangulat, a közelgő Szent Márton-nap varázsa, a libaételek, az újbor, és az ehhez kapcsolódó színes programokra végre idén már nem kell többet várakozni. De miről is szól a legenda, és miért szokás ilyenkor libasültet enni akár egy villányi portugieser mellé?

Tovább

Hello, Hallowine!

9+1 tétel, amit most kell kóstolni, és nem csak mert para a címkéjük

halloween_rajzolt_bor_denever.jpg

Az Amerikából átszivárgó divatünnep alkalmával a borászok is meglovagolják az ilyenkor aktuális hullámot: a boros címkékre tökök, denevérek és pókhálók kerülnek. A Pinterestet és Instagramot átgörgetve pedig igazi csodákra bukkanhat az ember, így össze is válogattuk kilenc kedvencünket. 

Tovább

Csokihoz, cukorkához bort?

13 párosítás nem csak Halloweenre

candy_pexels.jpeg

Az eredetileg kelta ünnep ma már akkora biznisz, hogy például az USA-ban az évi édességfogyasztás 4%-a egy napra koncentrálódik – és ez nem a karácsony. A "Csokit vagy csalunk!" kultúrája itthon egyelőre kevéssé követett, de az semmiképp sem baj, ha már most felkészülünk az újfajta élményekre! Klasszik édes nasikat válogattunk, a hozzájuk illő borokkal. 

Tovább

Itt van Széll Tamás és Szulló Szabina első őszi receptje

Pisztráng, csicsóka és dió a tányérodon

designfood_antonio_photography_pisztrang_1800.jpg

Magyarország tájegységeinek felfedezése nem ér véget a nyárral! A vibráló, meleg színek, az évszak ízei, fűszerei és illatai igazi meglepetéseket tartogatnak neked, bármerre is jársz. Kóstold meg Magyarországot úgy, ahogy eddig sosem tetted – persze a hozzá illő borokkal. 

Tovább

The land of stars and bull's blood

Do you know everything about Eger?

egri_ww.JPG

Eger has everything. Not only is it situated in a wonderful natural environment, but the cultural tradition of the city also attracts many visitors. This time, however, you do not have to leave the capital if you want to taste the wines produced in this famous region – because one of the coolest wine regions in the country comes to Budapest! And its not only cool in climate, but also in style. 

Tovább

Október 20-án a csapból is pezsgő folyik

#ChampagneDayGlobal

champ_day.JPG

Idén 8. alkalommal kerül – hivatalosan is – a világ figyelmének középpontjába az az ital, ami egyszerre a legelegánsabb és legszexibb mind közül: a Champagne. Ma a világ minden pontján ünneplik az eredeti francia pezsgőt – stílusosan, francia pezsgővel. 

Tovább

Jön a Winelovers szülinap, ahol téged ünneplünk

4 év, 50 kóstoló és 1 bejelentés

winelovers_lanyok_1300.jpg

Idén négy éves a Winelovers. 2013 őszén egy Olaszrizling Október névre keresztelt kóstolóval indult a történet, amit további rendezvények követtek, és az idei rizlingmustra már az 50. boros buli volt, amit a fiatal csapat megszervezett. Köszönjük a bizalmatokat! Folytatjuk a munkát. Csak előtte még ünneplünk. 

Tovább

Hat boros babona péntek 13-ra

Idén sem úszod meg

pentek_13_babona_istock.jpg

Péntek van és 13-a, én meg ülök a sötét szobában és azon jár a fejem, vajon léteznek-e kifejezetten boros babonák. Bár engem sosem zavart, ha átment előttem a fekete macska, és nem okozott gondot 13-án repülni sem, mások viszont inkább háromszor balra fordulnak a tengelyünk körül, csak hogy ne legyen gond. De vajon mi lesz akkor, ha kiborul a bor?

Tovább

Mit igyanak október szülöttei?

Mérleges és Skorpiók, most figyeljetek!

kekszolo_vorosbor_feher_asztalon_istock_csillagjegy.jpg

Előző cikkünkben szeptember szülötteit láttuk el borvásárlási tippekkel, most viszont az ősz talán legszebb hónapjának gyermekeit avatjuk be abba, hogy mely borok is illenek leginkább hozzájuk. Lássuk hát, mit igyon az, aki már Mérleg, vagy még éppen Skorpió!

Tovább