Winelovers

Kicsit sem kapufa

Tokajtól Bordeaux-ig rúgtunk, és betalált!

2016. június 14. - Winelovers

laciteduvin_holdvolgy.jpg

Bordeaux-ban megint beújítottak valamivel, most éppen a Garonne partján egy szupermodern, több mint 13.000 négyzetméteres multikulturális szórakoztatóközponttal. De nem csak Bordeaux talált be; Tokaj is!

Bő húsz, különféle tematikájú szórakoztató élményben lehet részünk, például borkóstoló, bor művészeti galéria, bor-körhinta, sőt csónakos utazás is: így megismerhetjük a bor útját a világ körül. A beugró nem vészes, 20 euróért már átélhetjük a tökéletes borélményt.

A francia miniszterelnök François Hollande május 31-én nyitotta meg a La Cité du Vin kapuit, aminek felbecsült értéke nagyjából 81 millió euró, és ami a világon egyedülállóan fogja bemutatni a teljes boros szakmát, borvidékeket, szőlőket - úgy, ahogy eddig senki soha.

Hogy lehet-e ezt még fokozni? Igen! Kedd este ugyanis a magyar-osztrák meccsen a délnyugat-franciaországi város futurisztikus stílusú, új bormúzeuma, a La Cité du Vin különleges borkóstolóval tiszteleg az osztrák és a magyar borkultúra előtt. A sport és bor összekapcsolódik: a mádi Holdvölgy borászat egy száraz és egy édes tokaji fehérbor-különlegességet is bemutat a helyszínen. Az egyik az Eloquence nevű édes tokaji szamorodni, amely gyönyörűen képviseli Tokaj két legfőbb szőlőfajtáját, a furmintot és a hárslevelűt, a másik pedig a Vision 2013-as évjáratú száraz fehér birtokválogatás, amelyhez egyedi arányban házasították a furmint, hárslevelű és kabar szőlőfajtákat.

Miközben a vendégek kivetítőn nézhetik a meccseket, a borpalota sommelier-je borkóstoláson vezeti végig a megjelenteket ezen az egyedülálló élményen.

Katt!

süti beállítások módosítása