A borhűtés szabályai

7+1 tipp jegelésre

2016. június 23. - Winelovers

 palackok_jeg_pezsgo_torley_teszt_stock_fannimbenko.jpg

Nyáron kifejezetten a jól behűtött borokat keressük, nemcsak azért, mert az italok így mutatják meg a legjobb oldalukat, hanem azért, mert így hűsítenek is. Az élénk habzóborokat, friss fehéreket és laza rozékat szigorúan jéghidegen fogyasszuk a nyári meleg estéken (is). Tuti tippek gyors és hatékony hűtéshez!

Nyitókép: Benkő Molnár Fanni, Winelovers

Íme 7+1 tipp a borok behűtéséhez:

  • Mindig kombináld a jeget hideg vízzel, mert így hatékonyabban hűl a palack, illetve könnyebb lesz majd visszatenni is a jégvödörbe.
  • Szánj elég időt a választott bor hűtésére. Érdemes már reggel behűteni az estére betervezett bort.
  • Jégből sosem elég. Mindig kétszer annyit vegyél, mint amennyire eredetileg gondolsz.
  • Ha van jég, legyen konyharuha is - nem jó ha mindenre rácsöppen a víz, ahogy kiemeljük a bort a jégből.
  • Kerti partiknál használj bármilyen vödröt vagy ládát, akár szemeteszsákkal kibélelve, hogy ne folyjon el az olvadó jég. Vannak már hordozható, műanyag hűtőtasakok is, amik pedig utazáskor tesznek jó szolgálatot.
  • Mélyhűtőben kb. 20 perc alatt lehűl a borod, de vigyázz, sose felejtsd bent túl sok időre, mert könnyen felrobbanhat a palack!
  • Ne félj a könnyedebb vöröseket is lehűteni a nagy melegben - és a bor meghálálja a negyed órás jégfürdőt.

ice_wine_meme.jpg

Arról, hogy milyen borokat milyen hőmérsékleten ideális fogyasztani, a Vinoporton olvashatsz.