Nyáron kifejezetten a jól behűtött borokat keressük, nemcsak azért, mert az italok így mutatják meg a legjobb oldalukat, hanem azért, mert így hűsítenek is. Az élénk habzóborokat, friss fehéreket és laza rozékat szigorúan jéghidegen fogyasszuk a nyári meleg estéken (is). Tuti tippek gyors és hatékony hűtéshez!
Nyitókép: Benkő Molnár Fanni, Winelovers
Íme 7+1 tipp a borok behűtéséhez:
- Mindig kombináld a jeget hideg vízzel, mert így hatékonyabban hűl a palack, illetve könnyebb lesz majd visszatenni is a jégvödörbe.
- Szánj elég időt a választott bor hűtésére. Érdemes már reggel behűteni az estére betervezett bort.
- Jégből sosem elég. Mindig kétszer annyit vegyél, mint amennyire eredetileg gondolsz.
- Ha van jég, legyen konyharuha is - nem jó ha mindenre rácsöppen a víz, ahogy kiemeljük a bort a jégből.
- Kerti partiknál használj bármilyen vödröt vagy ládát, akár szemeteszsákkal kibélelve, hogy ne folyjon el az olvadó jég. Vannak már hordozható, műanyag hűtőtasakok is, amik pedig utazáskor tesznek jó szolgálatot.
- Mélyhűtőben kb. 20 perc alatt lehűl a borod, de vigyázz, sose felejtsd bent túl sok időre, mert könnyen felrobbanhat a palack!
- Ne félj a könnyedebb vöröseket is lehűteni a nagy melegben - és a bor meghálálja a negyed órás jégfürdőt.
Arról, hogy milyen borokat milyen hőmérsékleten ideális fogyasztani, a Vinoporton olvashatsz.