Winelovers

Appom legyen vagy noteszem?

Akinek nincs esze – vagy borozik

2016. július 04. - Winelovers

neb_bor_maraton_bortext_728_485.jpg

A modern kornak hála ma már nem kell a megérzésünkre bízni a borválasztás folyamatát, mert rendelkezésünkre állnak a legkülönfélébb boros appok. Segítenek eligazodni a borok rejtélyesnek tűnő világában, ételeket is ajánlanak a bor mellé, és közben játszva tanulhatunk.

Vivino - az egyik legkedveltebb és legtöbb bort felismerő app, ahol a bor adatlapján kívül (ár, fajtaösszetétel, borvidék), kóstolási jegyzeteket, értékeléseket kapunk kb. 17 millió felhasználótól - mivel ez az app 12 nyelven elérhető. Egyszerű és nagyszerű.

Hello Vino - azon kívül, hogy felismeri és bemutatja nekünk a bort, ételpárosításokat is ajánl mellé, sőt kiválasztja nekünk az alkalomhoz legmegfelelőbb tételeket is. Haladóknak!

Corkz - a bor jellemzésén kívül a pincészetet is felismeri és bemutatja, miközben gyűjti és csoportosítja kedvenceinket. Sajnos fizetős, viszont 4 millió kóstolási jegyzetet kapsz cserébe.

Wine-Searcher - az egyik leglátogatottabb boros weboldal applikációja, amiben Jancis Robinson, Robert Parker vagy Tim Atkin borbírák pontszámai segítenek a tájékozódásban. Segít összehasonlítani a bescannelt bor árait különféle üzletekben, sőt GPS-koordinátáink felhasználásával a legközelebbi borüzletekhez is elkalauzol minket.

bor_applikacio_mobil_vivino.jpg

Wine in Hungary - Nem a legfrisebb app, de rákereshetünk borvidékekre, borászatokra, és a velük kapcsolatban felmerülő legtöbb kérdésünkre választ kapunk.

Bortext - Készülőben lévő hazai applikációról van szó, ahol alapfokú borismereteket kapunk, és mivel figyelmünket jó irányba tereli, úgy tesz minket profi kóstolóvá, hogy észre sem vesszük.

Vinolion - Online készíthetsz kóstolójegyzeteket, miközben építheted saját boradatbázisodat! Emellett mások értékeléseit is olvasgathatod.

Fröccs - Vagány kis fröccshatározó, a kisfröccstől az avasi fröccsig minden típusra rákereshetsz - te ismered már mindet?

De melyik a legjobb? Szerintünk töltsd le és próbáld ki mindet, hogy megtapasztald, melyikre van igazán szükséged! Érdemes letölteni emellett az Evernote alkalmazást is, aminek segítségével egyszerűsítheted a feladataid rendszerezését - vagy, marad a régi módszer: "Akinek nincs esze, legyen notesze!"

Az appokról ITT olvashatsz még többet, a magyar fejlesztésű appról pedig ITT, amit tesztelt a Vinoport.hu is.

süti beállítások módosítása