Winelovers

Amikor igenis ihatsz szívószállal bort

De csak ebben a 7 esetben

2016. július 11. - Winelovers

zach.jpg

Ritkán látunk borospoharakban szívószálat – annak ellenére, hogy tiniként mindnyájan próbáltuk ezzel gyorsítani az alkohol jótékony hatását. Valójában a longdrinkekbe, koktélokba sem igazán illik szívószálat tenni – pláne ha italunk buborékos. Mi persze mégis ragaszkodunk a berögződéshez, még akkor is, ha az üreges pálca folyton kiugrik az italunkból.

Szívószálat felnőtt ember nem használ – szokták mondani, most viszont olyan kivételes eseteket veszünk végig, ahol megengedett, sőt javallott szívószállal italozni – bizony, még akár bort is. És nem azért, mert így puccosabb. 

1. Smink van rajtad. Az egy dolog, hogy nem szép látvány a rúzsnyomokkal teleszórt pohár, de neked sem kellemes például egy esküvőn vagy első randin folyton korrigálni a rúzst vagy szájfényt, amikor belekortyolsz a poharadba. Ha viszont közös a poharatok...

couple.jpg

2. Frissen fehérített fogakkal távozol a fogorvostól, de a bornak nem tudsz ellenállni (amit megértünk). Próbálod ezért egyből a torkod hátsó részére juttatni a bort, hogy ezzel is kíméld gyönyörű, új fogaidat. Erre született már egyébként egy roppant egyedi módszer, a "borszívószál", a kifejezetten vörösbor imádóknak, hogy még véletlenül se legyenek foltosak fogaik. (Ugyanez vonatkozhat arra is, ha épp most láttál egy reklámot a tévében a fogerózióról.)

3. A tisztaság fél egészség. Valljuk be, ittunk már olyan helyen, ahol a poharak inkább koszosak voltak, mint tiszták, ilyenkor nehezen vesszük rá magunkat, hogy ajkunkkal meg is érintsük a pohár peremét. Ha viszont van szívószál, a probléma máris megoldva!

katebraces.jpg

4. Fogszabályzód van, és nem félsz használni. Füleid viszont nem örülnek a pohár és fém összekoccanó hangjának, sem a fogaid a kis résekben megbúvó bormaradékoknak - így marad a jó öreg szívószál.

5. Túl fáradt vagy, vagy épp a pamlagon fekve lustálkodsz, és komoly erőfeszítéseket kell tenned ahhoz, hogy a szádhoz emeld a poharat. Egy megfelelő hosszúságú szívószál megkönnyíti ilyenkor az életet, így pedig minimális fáradozással – akár fekve is – kortyolgathatod esti borodat. 

6. Te vagy Bill Murray. Nemrég lencsevégre kapták a színészt, ahogy egy brooklyni bárban szívószállal kortyolja a vörösbort. És ha ő megteheti, akkor mi is! 

7. Miért ne?

drinking-straw-eyeglasses.jpg

 

süti beállítások módosítása