Winelovers

Félre pokémonok, itt a Chardonnay Go!

Ez még csak a kezdet vagy már a vég?

2016. július 21. - Winelovers

chardonnay_go.jpg

2016. július: a valóság teljesen összemosódik a virtuális világgal. A Pokémon Go őrület hullámát meglovagolva pedig (hol máshol, mint) Amerikában, New Jersey-ben ennél is tovább mentek.

A július eleje óta létező applikációt, a Pokémon Go-t eddig rekordmennyiségű felhasználó töltötte le. A játék lényege, hogy az ún. kiterjesztett valóságban, telefonunk GPS-e és kamerája segítségével kell megkeresnünk, majd csapdába ejtenünk a pokémon figurákat. A játékőrület hatására nem meglepő módon rekordmennyiségű baleset történt: volt, hogy valaki úgy szándékozott átkelni egy négysávos úton, hogy közben a telefonjába meredt, de olyan is előfordult a napokban, hogy valakit kiraboltak pokémonvadászat közben.

Na de hogy kapcsolódik ez a borhoz? Úgy, hogy ezen az elven haladva, Dena Blizzard amerikai komikus rájött, hogy ezt a játékot a felnőttek többsége akkor játszaná a legszívesebben, ha mondjuk bort kellene megkeresniük.

Blizzard az ABC-szabállyal (Anything But Chardonnay) szembeszállva, igazi amerikaihoz méltó módon persze a chardonnay szőlőfajtát állította középpontba. Így jött a Chardonnay Go alkalmazás, aminek segítségével a pokémonoknál sokkal hasznosabb dolgokat kereshetünk: a környékünkön elrejtett hűs pohár borokat.  

Chardonnay Go

Pokemon Go for moms "Chardonnay Go." Come see Dena live in One Funny Mother at New World Stages. #PokemonGo #PokemonGoForMoms #Pokemon #PokemonApp #PokemonGoApp #offbroadway #onefunnymother #chardonnaygo For tickets: www.onefunnymother.com

Közzétette: Dena Blizzard – 2016. július 12.

 

A videón jól látszik, hogyan kell megküzdenünk a környék boraiért – persze ez mind poén, és a videó is csak egy demó. (Szerencsére, egy ilyen játék ugyanis valószínűleg még több balesetet okozna. De ha valaki mégis csinál egy ilyen appot, azonnal szóljatok nekünk!)

A mintát követve aztán a világ nagyobb borászatai, vagy például a világ leghíresebb sherry márkája is elkészítette saját verzióját, igaz, csak állóképek formájában. Hagyományos pokémonokat és pokémonvadászokat pedig jelentettek ausztrál borvidékekről, Burgundiából, Napa-völgyből, sőt, a világ legjobb étterméből, a Nomából is: 

Chardonnay, a királynő

A chardonnay a legelterjedtebb és legsokszínűbb fehérszőlő, amelyből a laza, reduktív, traubis ízvilágú boroktól egészen a gazdag, krémes Blanc de Blancs champagne-okig különféle tételek születhetnek. Általában lédús, almás, citrusos, néha pedig mandulás, kókuszos, vaníliás jegyeket is felfedezhetünk benne, a megfelelő hordós érlelésnek köszönhetően. Fogyasszuk tejszínes tészták, gombás, tárkonyos, esetleg fehérborsos ételek, disznóhúsos fogások mellé is.

(Btw augusztus 25-én a Winelovers Afterwork főszereplője a chardonnay lesz, helyszín a Pesti Vigadó Étterem 6. emeleti tetőterasza, de a részletekről később.)

 

süti beállítások módosítása