A duplán édes dupla olyan jó!

Édességhez bort

2016. szeptember 08. - Winelovers

chocolate_wine.jpg

Bár a desszertek mellé sokan iszunk inkább kávét, mégis megéri néha bort bontani az édes finomságokhoz. Néhány dolgot szem előtt tartva izgalmat, harmóniát és élvezetet lelhetünk a desszert-bor párosításokban!

A vacsora alatt a bor kiválóan végig tudja kísérni a fogások sorát, de a desszerthez érve néha már telítődünk, pedig a borok sokaságanagyon jól passzol az édességekhez is. Ráadásul itt van nekünk a nagyszerű Tokaj, ahol a legszélesebb szortimenttel találkozhatunk. 

Ezeket tartsuk szem előtt:

  • savasság (egy savasabb bor a gyümölcsös desszertekhez illik jobban, természetes savtartalmuk miatt)
  • intenzitás (az összetett desszertekhez komplex ízű és intenzív bor illik
  • édesség (a bor mindig legyen édesebb, mint az étel!)

 Az ízek csoportosítása

boraszportal_desszert_bor.jpg

Főkép