Winelovers

Ilyen térképpel még nem búcsúzott a nyári Balaton

Kerülőutak

2016. szeptember 09. - Winelovers

balatonbor.jpgRengetegféle gasztrotérképet, szállásos térképet, fesztiválos térképet, de még teszkós térképet is láttunk már a Balatonról, de most itt van végre valami új és kifejezetten boros, amellyel ráadásul egy kattintással felidézhetők a nyári élményeink!

Hogy lehet igazán megismerni egy vidéket? Alaposan be kell járni - sokszor kerülőutakon keresztül - meg kell kóstolni a helyi levegőt, ételeket és italokat, és ami még fontosabb: meg kell hallgatni az ott élőket.

Erről szól a Kerülőutak projekt, a Borászportál és a Vinoport.hu közös túrasorozata, amely során a bor- és a gasztronómia értő rajongói kelnek útra újra és újra. Arra járnak, amerre szívesen látják őket, szőlőtől a borospincéken át az autentikus éttermekig és hangulatos szállodákig haladnak, aztán mindent elmesélnek a két bormagazin közös oldalán. Legvégül feltűznek egy újabb pontot közös térképükre. 

A térképen persze nem csak a Balaton látszik, de mi most maradnánk a nyári hangulatnál. Legyen szó az északi partról, a déliről vagy a Zaláról, mindenhol találunk már olyan pincészetet, amelyet meglátogattak, lefotóztak, ahol interjúztak, s aztán hangulatos cikk formájában elmesélték. Kattintson mindenki a kedvencére!

Sideways, azaz Kerülőutak

A rovat persze a magyarul azonos címet viselő filmről kapta a nevét, amelyet minden borrajongó ismer. Ez a 2004-es, 5 Oscarra is jelölt road movie, ahogy mottója is mondja, egy "történet két barátról, sok szerelemről és néhány korty borról". Mint mindannyiunk balatoni nyara.

Jövő nyárig mindenkinek jó olvasgatást - addig a csapat az egyéb borvidékeket járja: ősszel irány Villány!

süti beállítások módosítása