Winelovers

Meghatározó pillanatok meghatározó borai

Ezeket idd tejfakasztón, nyaraláson vagy szakítás után

2016. szeptember 19. - Winelovers

Életünk legfontosabb pillanatait szeretjük baráti italozásokkal megkoronázni – hiszen miért tivornyáznánk egyedül, ha megtehetjük baráti társaságunk és néhány ital társaságában is? Hála a borok sokszínűségének, bármilyen fontos esemény mellé könnyedén találunk felvidító, lecsillapító vagy éppen vigasztaló partnert.

Új munkahely

Még egy ok az ünneplésre! (Nem mintha ne lehetne minden nap okunk rá...) Ünnepléshez pedig pezsgő dukál, de ha nem akarsz túl mélyen a pénztárcádba nyúlni, válassz egy frissítő habzóbort, egy izgalmas, spanyol cavat vagy egy energikus proseccot, például a barackos-narancsos Mionetto Prosecco DOC Treviso Brut-t!

Tejfakasztó

Talán az egyetlen, ahol bor helyett mást javasolnánk: mégpedig sört! Mivel kizárólag pasik tartanak tejfakasztót, ezért egy jó kis markáns IPA-t vagy frissítő pilzenit érdemes behűteni – kellően nagy mennyiségben! Akik pedig mégis ragaszkodnak a borhoz, válasszák például a Bock 'n' Roll-t Villányból!

Szakítás után

Semmiképp se válasszunk túl összetett bort, most a könnyedség és az optimizmus a lényeg. Egy mókás címke, egy laza fröccs, egy bátorító barát társaságában biztosan segíteni fog. Meg ugye a bor kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság! Szerintünk: Dandelion Skipper 2013.

via GIPHY

Sulikezdés

Természetesen a főiskolára és egyetemre gondolunk. Ebben az esetben nem kell nagyon messzire menni egy kis italért, biztos hogy a kollégium minden egyes szobájában találunk valamilyen lőrét. De hogy te mégse igyál koccintósat, válassz az esti bulira egy palack jó rozét, mert azzal ritkán lehet mellélőni, ráadásul pénztárcabarát is. Válaszd például a Haraszthy Pincészet 2014-es Pinot Noir Rosé-ját!

Üdülés, nyaralás

Bárhova is utazol, mindenképpen helyi bort válassz, hiszen így jót fogsz inni – olcsón. Legyen az bármelyik mediterrán ország vagy magyar borvidék, nyugodt szívvel leemelhetsz egy olasz primitivot, egy spanyol garnachat vagy egy balatoni olaszrizlinget a szupermarketek polcairól, mint a Söptei BalatonBor Olaszrizling 2015-öt is.

Évforduló

Szerintem évfordulós vacsorán vörösbort kell inni. Mert szexi, igazi afrodiziákum, és kellemesen hangulatba kerülsz tőle. Azért ne az legyen a cél, hogy egy 15%-os alkoholtartalmúval kiüssétek egymást – jön az újbor szezon, válogass a lédús, buja beaujolais-k között! A legaktuálisabbak november 3. csütörtökén érkeznek, viszont a Vylyan 2014-es Bogyoléje már most (is) megér egy próbát!

Piknik, party, házibuli

Akár ajándékba viszed, akár saját fogyasztásra, a felsőbb polcos tételek között válogass – legyen az fehér-, rozé vagy vörösbor! Nem csak azért, mert az alsópolcosakkal beéghetsz a házigazda előtt, de azért is, hogy barátaiddal ne csak az aznap, hanem a másnap is rendbe legyen! Válogass a jól bevált finomságok között, mint amilyen a Bolyki Indián Nyár is!

via GIPHY

Főkép

süti beállítások módosítása