Winelovers

Idd meg a kedvenc rockbandádat!

Borzúzda

2017. január 24. - Winelovers

lovetorock.jpg

Szerinted milyen a Rolling Stones vagy a The Police bora?

A vagány kezdeményezés 2008-ban indult, amikor is lelkes borszeretők és még lelkesebb rockimádók közösen megálmodtak, majd létrehoztak egy márkát, a Wines That Rockot. A menő borok stílusát totálisan a zenék által inspirálva készítették el, mégpedig a Grateful Dead, The Rolling Stones, The Police vagy éppen a Woodstock érzésre hangolva. 

Ez az egész nem csak marketingfogás; a dolog nem működne, ha maga a borász (Bob Swain - Mendocino Wine Company) nem imádná a rockzenét, és a borvidék adta különleges jelleget.  A legendás művészek tiszteletére egy igazán legendás borsort álmodott meg, a zenerajongók már nem csak a bandákért, hanem a boraikért is megőrülhetnek. Pláne, hogy egy palack 17 dollárért már elérhető. Vedd meg a lemezekkel, vagy a rockos bornyitóval együtt a legzúzósabb élményért!

The Police "Synchronicity" 2013

thepolice.jpg

Vörös házasítás, ami a The Police rekorder Synchronicity albumáról kapta nevét. Ennek az imádott lemeznek a jegyében született meg a bor is, ami a kaliforniai Mendocino megyében készült el: az eredmény pedig egy kőkemény bor, mely hosszú életű lesz, mint az említett lemez is.

Rolling Stones "Forty Licks Merlot" 2014

rollingstones.jpg

Ezt a szuperegyedi bort a 40 számból álló (!), 40 éves karrierjüket átívelő Forty Licks album ihlette, mely magába foglalja a Rolling Stones komplett palettáját, és ugyanolyan időtálló, erőteljes és élménydús lett, mint amilyen a róla elnevezett, elképesztően izgalmas merlot is!

Grateful Dead "Steal Your Face" 2013

gratefuldead.jpg

A Grateful Dead mindig is híres volt improvizációs készségeiről, ami miatt oly sokan imádták őket. Ez a vörös házasítás szintén a Mendocino borvidék sokszínűségét és szabad szellemiségét ünnepli, miközben az igencsak híres, '65-ben alakult zenekar egyediségét is. 

* A zenekar megalakulásának 50. évfordulójára egy egészen elképesztő Cabernet sauvignonnal is kijöttek (ez már 40 dolláros tétel), ami egyébként legalább annyira hangsúlyos és komoly, mint egy fél évszázados jubileum.

Woodstock "Chardonnay"

woodstock.jpg

Az 1969-es év semmihez sem hasonlítható, mint ahogyan ez a Chardonnay sem. A fesztivál szellemiségéhez szorosan kapcsolódó 3 fogalom mellé (béke, szeretet és zene) ezúttal egy negyedik csodát társítottak: a bort. Roppant kiegyensúlyozott, szinte napfényes bor lett belőle, ami legalább olyan jól esik, mint 69-re visszaemlékezni (szerencsés, aki akkor már élt), vagy mint a 69-es zenéket hallgatni.

Bár egyelőre csak az Egyesült Államokon belül szállít ki a Wines That Rock, mi nagyon várjuk, hogy előbb-utóbb megkóstolhassuk őket!

Bréking!

Most kaptuk a hírt, hogy Budapesten a Liquid Rockban kapható négyféle igazi rockos bor, egyenesen Mendocino-ból: mégpedig Police, Motorhead, Rolling Stones és Slayer verziókban!

Főkép

süti beállítások módosítása