Winelovers

Hordóban szaunázni, kávézni... ÉLNI!

Alkoholépületek

2017. január 31. - Winelovers

schlafen-im-weinfass-wine-barrel-room-11.png

Egészen elképesztő, ahogy a borok világa a tervezőket, dizájnereket és építészeket is folyamatosan inspirálja, és vagány, formabontó megoldásokra ösztönzi. Összeszedtük a legkreatívabb boros berendezéseket!

Ezek a megoldások nem csak hogy szuperül néznek ki, de az újrahasznosítás magasiskoláját is jelentik, így a következő koncepciókkal egyszerre kímélhetjük pénztárcánkat és a környezetet is. Mi imádjuk mindet, egytől egyig!

Nem vagyok elfogult (na jó, kicsit), de mivel én is Erdélyben születtem, az erdélyi - a.k.a. ménesi - Balla Géza Pincészet főépületének hordó formájú házának bemutatásával kezdeném a sort. Íme!

wineprincesspinceszet.jpg

A szekszárdi Schieber Pincészetnél pedig nagyon menő, hordóból megformált fotelekben foglalhatunk helyet, a kellemes teraszon, persze a hordóból készült asztal mellett. Így néz ki:

hordo_szek.jpg

Roger Duda amerikai tervező sem gondolta úgy, hogy fel kellene égetni az elhasznált whisky-s tartályokat, sőt. A Haig (ismertebb nevén Dimple) whiskylepárlónál például igazi ökoházakat tervezett a tartályokból, mégpedig összesen 500 fő számára, a skót Findhorn városkában.

whisky_haz.jpg

A szekszárdi Fekete pincénél a szauna kapta meg a boroshordók formáját, egészen konkrétan abba építették bele az udvarról megközelíthető szaunát. (Aki már próbálta, ossza meg velünk élményét!) Holtszezonban szőlőmag-szárítóként is funkcionál!

fekete_szauna.JPG

Aki a németországi Feketeerdőnél szeretne vakációzni, választhat magának olyan Airbnb opciót, ami hatalmas méretű, hordókban kialakított szobákkal örvendezteti a vendégeket. Az öt négyzetméteren van egy kényelmes franciaágy, jár hozzá helyi finomságokkal teli reggeli, és elképesztő kilátás is!

schlafen-im-weinfass-wine-barrel-room-lead_1.png

Kína, mint mindig, most is előrukkolt valami meghökkentővel: mégpedig azzal, hogy a 40-50% alkoholtartalmú nemzeti ital, a baijiu (magyarul pajcsiu, gabonapárlat) palackjának mintájára készült maga a gyár is. 

uveggyar.png

Főkép

süti beállítások módosítása