Winelovers

Valentin-napi tippek, ha a borbarátoddal ünnepelsz

<3

2017. február 13. - Winelovers

partner_in_wine.jpg

A Valentin-nap egyértelműen az éttermek top 3 legforgalmasabb napjai között szerepel. Mindeközben hihetetlen mennyiségű vörös rózsa, csoki és ékszer is fogy. De mi van, ha szingli vagy és csaj/pasi helyett a borbarátoddal ünnepelsz?

Semmi okod a szomorkodásra, hiszen pontosan tudod: ez a nap ugyanúgy szól bármelyik számodra különösen fontos szerettedről is. Még véletlenül sem kell ilyenkor egyedül érezni magad, hiszen miért ne ünnepelhetnétek például a haveroddal vagy legjobb barátnőddel? Ez a kapcsolat túlélt már csomó hosszabb (vagy rövidebb) románcot, és pontosan tudjátok, hogy a barátságotok örökre szól. Ugyanolyan értékes, mint az együtt töltött idő! Tippek következnek (bor)barátoknak.

Irány a mozi!

Legyen az egy romantikus film, vagy egy vagány akció, miért ne ülhetnétek be a legjobb barátoddal? Ha VIP vetítésre veszel jegyet, még pezsgőzhettek is előtte, sőt, néhány művészmozi is kínál kimért borokat - kellemeset a hasznossal.

Kóstolj meg végre valami újat

Ilyenkor minden egyes étterem készül egy fix, többfogásos menüvel, amihez nagy valószínűséggel borok is tartoznak. Menj el, kóstold meg a legújabb, legtrendibb kóstolómenüket, engedd, hogy a sommelier válasszon helyetted bort, és csak élvezd az ízeket!

Kézműveskedjetek!

A kreatív elfoglaltságok jót tesznek testnek és léleknek, és az üres borosüvegek megannyi lehetőséget rejtenek! Üljetek le, és készítsetek vázát, madáretetőt, egy ajtódíszt az üres palackokból, parafadugókból - persze miután kiürítettétek.

bottle_craft.jpg

Menj(etek) borkurzusra!

Nincs annál jobb, mint ha úgy ihatsz bort, hogy közben tanulsz is róla. Okosabban, és kellőképpen becsiccsentve fogsz kilépni az utcára. Szerencsére, éppen aznap lesz is egy boros mesterkurzus a Borkoliban! Kattints ide!

Szépüljetek!

A fitness-, wellnes- és spa létesítmények is készülnek ilyenkor (nem csak páros) ajánlatokkal! Kényeztesd magad arckezeléssel, testmasszázzsal, manikűrrel vagy egy kellemes pezsgőfürdőzéssel. Hidd el, még ha a barátnőd sem ér rá, sem kell lemondanod az élményről. Az Énidő értékes dolog!

Bazi nagy vacsi

Hívd át a barátaid, és csapjatok egy világraszóló lakomát! Mindenki hozzon egy fogást, vagy egy palack bort, és ünnepeljétek meg közösen, hogy vagytok egymásnak, és hogy szeretitek egymást. (A házigazdának szigorúan tilos mindent magára vállalnia!) Minél több, annál jobb, nemde? 

anti-valentines.jpg

Érdekel pár statisztika is?

1. A szerelem (állítólag) nem kerül semmibe

Egy friss felmérés szerint Amerikában például az emberek 71%-a engedi el az aznapra tervezett költségkeretét. Nem titkolva be is ismerték, hogy ilyenkor igenis megengedik maguknak a gourmet fogásokat, a drága pezsgőket vagy borokat.

2. A szerelem vak 

A legtöbb ember szerint bár semmi gond nincs azzal, ha kevesebb, mint 1 hónapnyi járás után a Valentin-napot is megünneplitek, azzal viszont már többünknek lehet kétsége, hogy vajon érdemes-e az első randit erre a napra időzíteni. Csak aztán meg ne kérdezze a pincér: "És mióta vannak együtt?"

3. Aki hajlamos, az hajlani fog

Még azok is, akik évközben szigorúan tartják étkezési szokásaikat, és figyelik táplálékbevitelüket, elcsábulhatnak ezen a jeles napon. Úgy tűnik, a csokit, a fagyit és az italokat sem kizárólag a szingliknek szánják ilyenkor a marketingesek.

4. Valentin-napon se légy tiszteletlen

Az Amerikai Állami Kiskereskedelmi Szövetség által végzett kutatás szerint ezen a napon az egyik legdurvábbnak tartott indiszkréció, hogy még ezen az estén sem bírjuk megállni, hogy ne bújjuk a telefonunkat. Pedig, egy lájkot sem ér meg a párodtól elvett idő.

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása