Winelovers

A chips, ami nem engedi, hogy részegen vezess

Komolyan.

2017. február 16. - Winelovers

tostitos2.jpg

A Tostitos célja nem kevesebb, mint hogy kivegye a részét az ittas vezetés okozta halálos balesetek számának csökkentésében.

Az ún. Party Safe csomagokba éppen ezért olyan technológiát rejtettek, aminek segítségével könnyedén megállapítható, hogy az ember által kifújt levegőben van-e alkohol: ilyenkor ugyanis a fekete csomag pirosra színeződik. 

A Super Bowl közeledtével érezték ennek fontosságát, amikor is az egyik kedvenc amerikai tortilla márka a Goodby Silverstein & Partners-szel karöltve létrehozta ezt az új hiánypótló terméket. A módszer egyszerű: lélegezz, majd fújd rá a levegőt a zacskóra, és ha zöldre vált, akkor kocsiba ülhetsz, de ha feljön a piros felirat (“Don’t drink and drive"), akkor már dobhatod is el a slusszkulcsot. Viszont, egyből összekapcsol az Uberrel, és 10 dollárral olcsóbban rendelheted magadnak az autót. 

Azért két dolgot nem árt tisztázni; az egyik, hogy a pontos véralkoholszintet a chips nem tudja kimutatni, csak azt, hogy egyáltalán jelen van-e az alkohol a kilélegzett levegőben. A másik pedig, hogy pontosan tudja mindenki (magától is), hogy ivott-e, és ehhez nem szükséges tortillát vásárolni. Az viszont tény, hogy az ötlet egyedi és a bulit mindenképpen feldobja!

Így jelez neked az okoschips, ha tilos vezetned:

via GIPHY

(A chips csak ideiglenesen kapható, és egyelőre csak az USA-ban.)

süti beállítások módosítása