Winelovers

2017 boros trendjei

5+1 új irányzat, amit te is követni fogsz

2017. április 03. - Winelovers

ufo_wine.jpg

A borvilág egy folyamatosan változó és növekvő terület – a statisztikák évre évre más eredményeket mutatnak. Az organikus, biodinamikus borok iránti igény még mindig növekszik, de népszerű a narancsbor és a boros jégkásák is. Következzenek az év legkomolyabb boros trendjei!

Új korszak kezdődik

A Baby Boom utáni generáció teljesen másra vágyik, mint szüleik, a napi pörgés közben nem érnek már rá az érlelési időről és módról szóló információt olvasgatni a palack oldalán. Ehelyett sokszor a kreatív címke, vagy megkapó név alapján döntenek, környezettudatosak és az organikus, vagy környezeti fenntarthatóságot hirdető pincészetek borai közül válogatnak legszívesebben. Az egészséges életmód jegyében pedig az alacsonyabb alkoholtartalmú borok iránt is növekszik az érdeklődés.

Biodinamikus és természetes bor

A fiatal generáció tagjai körében egyre keresettebbek a biodinamikus, organikus vagy olyan típusú borok, amiknek készítésébe minimálisan avatkoztak be. Ki ne támogatná a környezet fenntarthatóságát, a vegyszermentes gazdálkodást? Az ún. természetes borokkal legyünk óvatosak, a nagyon alacsony kénszint veszélyezteti a bor stabilitását és borhibákat eredményezhet.

organic.jpg

Whisky-s hordóban érlelve

Hallottál már arról, hogy a bort bourbon vagy skót whisky hordójában érlelik? Nos, ez szintén az egyik legfrissebb trend, ami 2017-ben is tovább fog gyűrűzni, köszönhetően a különleges és összetéveszthetetlen aromáknak, amik az efféle borokban megtalálhatók. Te már kipróbáltad?

Buli helyett otthon?

A statisztikák szerint a vásárlás helyszínén történő borfogyasztás – legyen az borbár, étterem, vagy egyéb – egyre inkább csökken, míg a nem helyszínen történő – tehát máshol fogyasztod el, mint ahol megveszed – ezzel szemben folyamatosan növekszik. Ez vajon azt sugallja, hogy szívesebben fogyasztjuk el otthon, családi vagy baráti körben, intim környezetben a bort? Lehet. De az viszont biztos, hogy azért alkalmanként jól esik egy-két pohár bor egy hangulatos borbárban, vagy egy kellemes éttermi vacsora mellé. 

Boros jégkása

2016 egyik legmenőbb őrülete és fotótémája természetesen a bor volt, amihez friss gyümölcsöket és jeget adva isteni boros jégkása születik. Szuperkönnyű elkészíteni és még annál is könnyebb elfogyasztani, ezért nem meglepő, hogy oly keresett, így pedig hamarosan az éttermek és bárok itallapjára is felkerülhet.

wine_slushie.jpg

Plusz egy tipp: idén minden, ami különleges, nagyon menő lesz! Legyen az narancsbor, prémium rozé vagy egy igazán izgalmas pezsgő!

Főkép: punchdrink.com

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása