Winelovers

Ezeket ittuk a 90-es években

Malibu alma és vébéká

2017. május 04. - Winelovers

90s_party.jpg

Kevés pénzünk volt, ezért azt ittuk, amit elértünk. Sem a másnap, sem az aznap nem érdekelt minket, csak az, hogy egy jót bulizzunk, mégpedig az alábbi italok közreműködésével. Aki már szerencsésen elfelejtette, attól ezúton kérek elnézést, hogy újra fel kell idézze ezt a 9 italt.  

Színes, napernyős koktélok

napernyo_koktel.jpg

Azok voltak a jó idők, amikor a Piña Colada és a Tequila Sunrise csak és kizárólag napernyővel érkezhetett. Ennél már csak az volt jobb, amikor az italba került egy kis Blue Curaçao is, hiszen anélkül nem koktél a koktél.

Bacardi Breezer

bacardi.jpg

Azok a felejthetetlen tóparti esték Bacardi Breezerrel a kézben... Persze már egy üvegtől becsiccsentettünk. A helyzet az, hogy a dinnyés verzió tényleg zseniális volt, de azért elég könnyen lecsúszott bármelyik más is... 

Malibu alma

malibu.jpg

A Karibi térségből származó kókuszos ízesítésű rum almalével a legtökéletesebb párosítást alkotta, ennek ellenére ma már mégis elképzelhetetlennek tartom, hogy egy buliba betérve ezt rendeljem. És ti?

BB édes

bbedes.png

Amennyire szitokszó a felnőtt társadalomban az édes pezsgő, ugyanannyira volt népszerű ez az ital a 90-es évek legmenőbb összeröffenésein. Szilveszterkor is folyamatosan ez pukkant, még akkor is, ha összeragadt tőle a szánk. 

Cherry coke

cherrycoke.jpg

Elsőként a sulibulik jutnak eszembe, és az, hogy mennyire menő volt ezt kortyolni a Cheroky-ra – mert ugye nem csak az üdítő, de zenéje is hatalmas sikert aratott. A büfében pedig ez fogyott el a leghamarabb. Mindig.

VBK / vadász

vbk.jpg

Az ikonikus ital, amit soha senki nem ivott, mégis mindenki ismeri az ízét. Émelyítő, édes, és sehol máshol nem találjuk meg a világon. De mi pontosan ismerjük. És szeretjük. Illetve szerettük.

Gyümölcsvodka

keglevich.jpg

A tejüvegbe rejtett egzotikus ízű, vodkaszerű ital is valahogy mindig előkerült a bárszekrények mélyéről – pláne olyankor, amikor csak ez volt. Mi lányok kifejezetten imádtuk, pedig ma már egyértelműen állítom, hogy a világ egyik legszörnyűbb itala. 

Búvár

buvar.jpg

Máig nem jött rá senki ennek az egyedülálló italnak a lényegére, miszerint a feles Jägert a sörbe pottyantva, együtt fogyasztjuk el. Miért tennénk ilyet? Fogalmam sincs. Viszont annak idején azt mondtuk rá: miért ne? 

Puszta koktél

puszta_koktel.jpg

A legmagyarabb koktélnak kikiáltott kevert itallal zárom a sort, bár kevés magyart ismerek, aki alkalomadtán ezt választotta volna. Szegény turisták viszont közelről is jól ismerték a mecseki keserűből, barackpálinkából és szamorodniból 2:3:5 arányban készített fenevadat.

süti beállítások módosítása