Winelovers

Megőrülsz ettől a borospohártól

Íme, a Wine Glass Mask!

2017. június 02. - Winelovers

wineglassmask2.jpg

Nincs olyan borimádó, aki ne tartaná fontosnak kóstoláskor az aromák szerepét. Több kutatás is rámutatott arra, hogy a pohár formája bizony komolyan befolyásolni tudja a bor bukéját. Vajon egy olyan pohár, amit tökéletesen az arcodhoz igazítottak, még inkább segíti az értékelést? Állítólag igen. 

Láttunk már szár nélküli borospoharat, és olyat is, amit a táskádban tartva könnyedén magaddal vihetsz bárhová, illetve körbejártuk már a pohár formájának témakörét is. De mi van akkor, ha azt mondjuk, hogy létezik egy olyan forma is, amely tökéletesen az arc formájához lett kitalálva, és sokatmondóan a Wine Glass Mask névre hallgat?

 

Az először egészen abszurdnak tűnő, gázálarc-szerű pohár készítői elárulták, hogy a technológia fejlődésének segítségével ma már könnyedén túlléphetünk a (szerintük indokolatlan) kerek poharak formáján, és bizony a boros pohár készítése esetén is kihasználhatjuk az oxigén adagolására is alkalmas kórházi maszkok előnyeit. 

Az alábbi videóból minden titokra fény derül: 

Felettébb érdekes (de mindenképpen mókás) megközelítése ez a borkóstolás élményének maximalizálásának. A termék feltalálója, James Piatt (aki egyébként komoly formatervező és mérnöki tudással rendelkezik) saját alkotását részben funkcionálisnak, részben pedig újdonságnak nevezni. 

A sima pohár előnyeihez hasonlóan a Wine Glass Maskba töltött bor is kihozza a bor legjobb tulajdonságait, a megfelelő szellőztetés eredményeképpen. Van viszont egy nagy különbség, mégpedig hogy ez esetben lényegesen kevesebb oxigén tud a pohárba áramolni, így egy sokkal koncentráltabb formájában érezhetjük a kívánatos (vagy éppen kevésbé kívánatos) aromákat az orrunkban. A felerősödött illatokat így valóban kimaxolva élvezhetjük, egy egyébként törhetetlen pohárból. 

Nagyjából 15 dollárba kerül egy ilyen penge pohár, de hogy vajon valóban műküdik-e a technika, azt nem tudjuk, de mindenképpen kipróbálnák! 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása