Winelovers

A legszexibb boros édességek

Vigyázz, bűnbe viszünk!

2017. július 13. - vanivett

nyaloka_lany_istock_1500.jpg

Imádjuk a jó bort, minden formában. Összeszedtünk nektek öt ellenállhatatlan boros-pezsgős édességet, amellyel nem csak a forró nyári napokon kényeztethetitek ízlelőbimbóitokat. Vigyázat, bűnbe viszünk!

 

Bornyalóka – orális fixáció

A texasi Lollyphile-nek köszönhetően már nyalóka formában is élvezhetjük kedvenc boraink gyümölcsös ízét. A cabernet sauvignon, merlot és chardonnay mellett a legnépszerűbb párlatok és koktélok ízvilágát idéző finomságok is elérhetők. A klasszikus golyóforma nyalóka azonban nem tartalmaz ténylegesen bort, így alkoholt sem – nem kell tehát féltenünk a józanságunkat, ha elszopogatunk egyet-egyet. A gyártó kéksajtos ízben is készít nyalókát, így akár a klasszikus bor-sajt párosítással is eljátszhatunk, merőben új formában.

lollypop.jpg

Gumicukor – ha rózsaszínben látnád a világot

A tavalyi év szenzációja volt a provence-i Château d'Esclans Whispering Angel rozéjából készült alkoholmentes gumicukor – az első készletek rekordsebességgel, két óra alatt elfogytak! Az ötletgazda Sugarfina már korábban is kísérletezett közkedvelt borok és pezsgők „cukorkásításával”: Dom Pérignonból is készül gumicukruk, azonban a Whispering Angel rózsaszín gumimacijai minden várakozást felülmúlóan népszerűek voltak. Az idei szezonban cukorkristályos rozémacikkal pezsdíthetjük fel szürke hétköznapjainkat, de elérhető a kínálatban számos egyéb boros íz is, különböző színekben és formákban!
sparkling_rose_bears.jpg

Pezsgős jégkrém – csak stílusosan

Ha már pezsgés: a világ első champagne jégkrémét a Wearepops-nak köszönhetjük. Minden egyes jégkrémben fél pohárnyi igazi champagne van, így a 4.3% alkoholtartalmú finomságot csak 18 év felettieknek ajánljuk. 2015-ben a klasszikus verziót a Fortnum&Mason számára továbbfejlesztették: a türkiz-fehér csomagolás blanc de blancs champagne-t rejt, jégkrém formában. Stílusos felfrissülés a champagne kifinomultságával!

champagne_jegkrem.jpg

Borjégkrém – így még nem kóstoltad a rozéfröccsöt

Szerencsére már hazánkban egyre szélesebb körben érhetőek el a borokkal ízesített nyalánkságok. Ha megkívántad a pezsgős jégkrémet, a nyári hőségben biztosan jól fog esni az Anjuna vadiúj borjégkréme. Homoláék 100% Balatonja, Miklóscsabi királyleánykája, Dúzsiék rozéja és Bolyki Jani bikavére került pálcikára, gyümölcsökkel megbolondítva. Kóstoltuk, és nem tudtunk betelni vele! Keresd a Divino Borbárban és az Anjuna mobil jégkrémes kocsijaiban!

anjuna_borjegkrem.jpg

Borbonbon – a szádban olvad

A Süss bonbonokkal biztosan találkoztatok már a Winelovers boros rendezvényein vagy a Borkollégium csokoládé kurzusain. A legkiválóbb magyar borokkal és pezsgőkkel (Malatinszky, Liszkay, Basilicus, Tokaj-Hétszőlő, Kertész, Törley) készült krémekkel töltött rafinált pralinék minden édesszájú borrajongót levesznek a lábukról.

suss_bonbonok.jpg

A fotókat a termékek gyártóinak weboldalairól kölcsönöztük. Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása