Winelovers

Hordóból készített bicikli?!

A Glenmorangie megcsinálta

2017. szeptember 15. - Winelovers

renovo_bicikli.png

Sok csodát láttunk már a hordók újrahasznosításának címén, de szerintük ez a mostani mindent visz. Ezúttal ugyanis bicikli készült hordódongából.

Fotó: www.glenmorangie.com

Az oregoni Renovo biciklimanufaktúra a 150 éves múltra visszatekintő skót prémium whisky gyár, a Glenmorangie használaton kívüli hordóiból épített all-road biciklit. A „gördülő bizonyíték a fa sokoldalúságára” névre keresztelt projektben egy biciklihez 14 dongát használnak fel, az elkészítése 20 órát vesz igénybe és a kereskedelmi ára átszámítva 1,75 millió forint.

IDE kattintva meg is rendelheted. Az 1000 dolláros letét után pedig neki is kezdenek a gyártásának. 

A Glenmorangie-nál egy hordót mindössze kétszer használnak, az első használatkor ez vaniliás, mandulás, kókuszos aromákat ad a whisky-nek, másodszor pedig citrusosakat.

renovoglenmorangie2017-5.jpg

Fotó: gravelcyclist.com

A kerékpár induló változatát Shimano Ultegra mechanikus váltó- és hidraulikus fékrendszerekkel, szénbetétes villával, sokoldalú kerekekkel és könnyű, FSA "pilótafülkével" építették. A kerékpár kis, közepes és nagy méretben is kapható.

Nem lennénk meglepődve, ha egyszer kiderülne, hogy a legendás Fakarusz busz illetve a Trabant faelemei is használt hordóból készültek.

Ebben a csodaszép videóban láthatod a biciklit működés közben:

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása