Winelovers

Gyomorforgató tételek a sátán itallapjáról

6 ital, amit inkább kerülj el

2017. október 03. - ferenczicsilla


bizarr_italok.JPG

Nemrég a legbizarrabb ételeket gyűjtöttük össze, most az italokon a sor. Sajnos ez a cikk sem kíméli majd a gyomrod, úgyhogy ha nem vagy elég erős, kérlek, kivételesen ne olvass tovább. A sátán itallapja következik. 

Jugo de Rana

jugo-de-rana.jpg

A Peruban szinte Viagraként számontartott frissítő ital aka békalé – a Titicaca-tó környékén divatos, bár nem igazán értjtük, hogy miért (hiába a legtutibb afrodiziákum). A helyi békafajból (Telmatobius culeus) babbal, mézzel, aloe verával és maca gyökérrel kikevert koktélhoz a peches békát egyszerűen agyonütik, majd turmixba dobják a többi hozzávalóval. Döbbenetes, de igaz.

Egérbor

mousewine.jpg

Mondanánk, hogy a boros vonatkozása miatt ez a kedvencünk, de ez így nem igaz... Elképzelni sem tudunk olyan fogást, amelyet egy pohár bébi egeres borral öblítenénk le, pedig Kínában és Koreában ez teljesen természetes. Az anyjuktól elszakított újszülött egereket még élve tömködik bele a rizsborba, hogy így fermentálódjon tovább a bor, kb. egy évig. Állítólag mindent gyógyít, de egyszerűen nem tudjuk elképzelni, hogy valaha is megkóstolnánk. 

Sirálybor 

via GIPHY

Ez a borzalmas ital az eszkimók találmánya. Az Északi-sarkon sikeres sirálybor eredetileg a rettenetes hideg ellen készült, mégpedig úgy, hogy a szerencsétlen sirályt megcsonkították, feldarabolták, és addig tárolták egy üveg vízben a tűző napon, amíg meg nem erjedt. És amikor megerjedt, megitták. Hát... egészségükre.

Skorpióvodka

scorpionvodkaa.gif

Egyszerűen nincs vége az alkoholban érlelt szerencsétlen állatok sorának, amit itt-ott frissítőként is szokás felszolgálni. Ez a különlegesség azonban nem az ázsiai régióban őshonos, hanem itt Európában, egész konkrétan Angliában. A "végső lövés"-ként is reklámozott ital valóban az utolsó lenne, amit megkóstolnánk. Persze biztos leesik a barátaid álla, ha ilyet rendelsz, de első randin kizártnak tartjuk a fogyasztását. Tipp: kísérőnek szokás ajánlani mellé egy kis skorpió ropogóst is!

Kígyóbor / kobrabor

kigyobor.jpg

Biztos ti is láttatok már legalább fotót erről az italról, hiszen divatos szuvenír a Vietnámba látogatók között. Nos, ezúttal egész kígyót helyeznek a rizsborba (esetleg gabonapárlatba), hiszen a délkelet-ázsiai országok között több is állítja: a kígyók elfogyasztása jó egészséget és vitalitást eredményez. Csak egy-két shot, és máris kicsattansz! Hanoi utcáin a bárok és éttermek a vendégek szeme láttára készítik ezt az ínyencséget, aminek frissítő kortyai után egyből hozzák is a bőrén ropogósra sült kígyó steaket. 

Kopi Luwak, azaz a cibetkávé

kopi-luwak-coffee.jpg

Különösen ajánljuk azoknak, akik épp most ebédeltek. A világ legritkább és legdrágább kávéjának kulcsfontosságú szereplője a cibet macska, amely Indonéziában őshonos. Nos, a cica fogja és megeszi az érett, vörös színű kávécseresznyét, majd mivel a szervezete csak a puha héjat emészti meg, a kemény kávébab végül a székletével együtt távozik. A végterméket a boldog ültetvényesek gondosan összegyűjtik, megpörkölik, majd eladják. Kilója ezer dollár, az íze pedig állítólag leginkább a csokiéra hajaz...

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása