Winelovers

Jön a Winelovers szülinap, ahol téged ünneplünk

4 év, 50 kóstoló és 1 bejelentés

2017. október 18. - Winelovers

winelovers_lanyok_1300.jpg

Idén négy éves a Winelovers. 2013 őszén egy Olaszrizling Október névre keresztelt kóstolóval indult a történet, amit további rendezvények követtek, és az idei rizlingmustra már az 50. boros buli volt, amit a fiatal csapat megszervezett. Köszönjük a bizalmatokat! Folytatjuk a munkát. Csak előtte még ünneplünk. 

Mindenkinek lehetőséget adunk a kóstolásra, függetlenül attól, hogy milyen viszonyod van a borokkal, vagy hogy mennyire szeretnél elmélyedni a borvilágban

– mesélte Ádám Boglárka, a Winelovers rendezvények főszervezője. „Akár lazulni szeretnél munka után, esetleg egy konkrét borvidék érdekel, vagy inkább estélyiben töltenél el egy csúcsborokkal teli estét, biztosan meg fogod találni a kedvedre valót” – tette hozzá Bogi.

Bár a Winelovers alapvetően a boros rendezvényekről vált híressé, tavaly nyáron megszületett ez a blog is, csütörtökön pedig újabb bejelentéssel készülünk. De lássuk előbb, hogy hol is lehet bort kóstolni!

Nagykóstolók

Évente ötször a Corinthia Hotelben egy-egy kiemelt figyelmet érdemlő szőlőfajta vagy borstílus van a porondon: jelentősége, változatossága, népszerűsége, vagy éppen üzenete miatt – legyen az a tokaji bor, a kékfrankos, az olaszrizling, a bordói vörösek vagy éppen a pezsgő.

Winelovers Afterwork

Havi rendszerességgel jelentkező, hétköznapi, munka utáni borkóstolók, ahol az exkluzív és egyben meghitt hangulatot a változatos belvárosi helyszínek is biztosítják. Szerepeltek már témaként a vulkanikus vagy csavarzáras borok, de volt már Afterwork a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjeivel is.

Winelovers Wednesday

Tanulva borozni már szerdán is lehet! Az újszerű kóstolók középpontjába egy-egy magyar borvidék kerül, így a látogatók megismerhetnek egy kedvelt, vagy éppen kevésbé ismert régiót közelebbről is. "A Wednesday szinte a saját gyermekem, hiszen az ötlettől a megvalósításig benne voltam. Nagyon büszke vagyok rá, hogy már túl vagyunk négy teltházas szerdai borkóstolón. Október 25-én pedig jön az 5.!" – csepegtette el Bogi.

ww_ujjak_1300.jpg

Csak különleges alkalmakkor (és csak nyáron), de többször is szerveztek már golfozással egybekötött borkóstolót, kifejezetten azoknak, akik eddig nem mertek belekóstolni a gazdagok sportjának tartott testmozgásba. A Wine’n’Golf során egy könnyed, jó hangulatú oktatáson vehetnek részt az érdeklődők, mielőtt 5-6 borász társaságában kóstolhatnak. 

Persze – jó esetben – nem csak rendezvényeken kóstol az ember bort, és ezt pontosan tudja a Winelovers csapata is. „Az otthoni borfogyasztáshoz is szeretnénk hasznos és trendi eszközöket biztosítani, így mindig élmény lesz a kóstolás. Megvan a megoldásunk minden olyan helyzetre, ami előjöhet egy-egy borkóstolón: legyen az egy borhőmérő, bornyitó, vagy éppen jegyzetfüzet – mostantól ezek mind beszerezhetők. Ráadásul olyasmikkel is előrukkoltunk, amikkel a mindennapi életedben is egyértelműen kifejezheted, hogy imádod a bort: ilyen a hűtő hátizsákunk vagy az új hűtőmágneseink.

Nekem most a legújabb, boros fülbevalónk a kedvencem

– mutatta a menő fa ékszereket, amiket a rendezvényeken is be lehet szerezni.

oo_fulbevalo_1300.jpg

Bogiék emellett nagy erőkkel dolgoznak a közelgő Bordói Novemberen is, és persze azután sem állnak meg: érkezik ugyanis a Winelovers Xmas, az új karácsonyi vásár. A következő év programjait is javában szervezik már, és persze tartogatnak újdonságokat is. 

Következő események:

  • Bordói November // 2017. november 18. 14:00-22:00 // Középpontban a bordeaux-i fajták
  • Winelovers Afterwork // 2017. november 23. 18:00-22:00 // Furmint és hárslevelű: Tokaj nagyágyúi
  • Winelovers Xmas // 2017. december 9. // Karácsonyi exkluzív italvásár
  • Winelovers Afterwork // 2017. december 14. // TOP100 borok a házban
  • Winelovers Afterwork // 2018. január 18. // A Winelovers Bortesztek legjobbjai
  • 13. Magyar Borok Bálja // 2018. február 24. // A hazai borgasztronómiai események csúcsa

És a lényeg...

Most, hogy eljött október 19., azaz a Winelovers szülinapja, Bogiék nagy felhajtást rendeznek az éppen 19-ére eső Winelovers Afterwork: Cabernet Kóstolón! Egy kis aprósággal készülnek minden vendégnek, a leggyorsabbakat pedig torta is várja! Ráadásul egy különleges bejelentést is tartogatnak erre a napra... :) Stay tuned!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása