Winelovers

Október 20-án a csapból is pezsgő folyik

#ChampagneDayGlobal

2017. október 20. - Winelovers

champ_day.JPG

Idén 8. alkalommal kerül – hivatalosan is – a világ figyelmének középpontjába az az ital, ami egyszerre a legelegánsabb és legszexibb mind közül: a Champagne. Ma a világ minden pontján ünneplik az eredeti francia pezsgőt – stílusosan, francia pezsgővel. 

Minden évben van egy nap, amikor 24 órán keresztül a világ minden egyes pontján a pezsgő folyik a csapból. Természetesen mi is kötelességünknek éreztük, hogy osztozzunk a pezsgőimádók örömében! Miért? Mert a pezsgőért tényleg csak rajongani lehet. 

A szervezők buzdítanak: "Oszd meg te is az élményeid másokkal!" Legyen az egy fotó, egy bejegyzés vagy egy videó: mindegy, csak a pezsgő legyen a témája. Ilyenkor pedig gyorsan megtelik a közösségi média a #ChampagneDay élményekkel, így könnyedén találhatsz inspirációt te is a saját, pezsgőt méltató posztodhoz.

De mi az a Champagne?

Champagne volt az első borvidék a világon, amely pezsgőt állított elő. Magas minőségével és történelmi előnyével ő volt az, aki példát mutatott az egész világnak. A folyamat különlegessége a palackos erjesztés, aminek során természetesen úton kerülnek az alapborba az isteni, selymes buborékok, hozzáadott szén-dioxid helyett. 

pezsgo_infografika.jpg

Te is imádod a pezsgőt? Ajánlhatok 5 rövid olvasnivalót a témában?

  1. Érdekel, hogy miért pezsgő minden Champagne, de miért nem igaz ez fordítva is? Kattints IDE!
  2. Ebben a cikkben az is kiderül, miért illik annyira a buborékos italok legjobbjához a hotdog, club sandwich, fish and chips, sajtburger, sós chips vagy éppen a popcorn.
  3. IDE kattintva 5 ikonikus film 5 ikonikus pezsgőjéről olvashatsz!
  4. A pezsgők rejtélyes világának megismeréséhez először a tévhiteket kell levetkőzni! Olvass róluk ITT.
  5. Végül ITT az is kiderül, hogy hogyan tarthatod karban az agyad a pezsgővel – és ez nem vicc. 

Ennek örömére ma este emeljük poharunkat a pezsgőre! Viszont sose feledd, hogy a pezsgő (és minden más alkohol is) mértékkel fogyasztva a legjobb.  

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása