Winelovers

Készíts otthon saját cidert!

Ennél jobb már nem történhet az almával

2017. november 16. - Winelovers

cider_istock.jpg

Hegyekben áll otthon az alma, de nem tudod, mit kezdj vele? Már gondolni sem tudsz az almáspitére, és nyers formájában is unod már? Akkor itt az alkalom, hogy kipróbálj valami egészen egyedit: készítsd el a saját cidered, mégpedig otthon. 

De mi is az a cider?

Se nem bor, sem nem sör, az utóbbi évek ünnepelt sztárja, az aktuális bulis esték divatos kelléke – pedig már a héber, görög és római kultúrkörben is népszerű ital volt. Franciaországban, Angliában és Észak-Európában is régóta ismert, VIII. Henrik angol királynak pedig az egyik legnagyobb kedvence volt. A friss, zamatos italban az a jó, hogy nem csak nyáron, hanem ősszel, sőt télen is irtó jól tud esni, hiszen forró formájában is fogyaszthatod (például fahéjjal, szegfűborssal, kardamommal, fahéjjal).

A divatos márkákkal versenyezve most akár otthon is elkészítheted az alkoholos almaitalt, és a saját ízlésed szerint alakíthatod. Íme a recept. 

cider1.jpg

A receptet a ShopAlike csapatától kaptuk. Köszönjük!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása