Winelovers

Csúcsévjárat a Winelovers-nél

10 dolog, ami miatt imádtuk 2017-et

2017. december 26. - Winelovers

wl_2017.JPG

Már négy éves a Winelovers, és ahogy telik az idő, mi annál jobban szeretjük. A magunkénak érezzük. Talán ezért is van, hogy a rendezvényeiről híres borimádó brigád eddigi legsikeresebb évét könyvelheti el idén. De – és nem csak azért, mert mondani szokás – nélkületek most sem sikerült volna. 

Főkép: Benkő M. Fanni

2017-ben még többet dolgoztunk azon, hogy a bor iránti rajongásotokat még magasabb szintre emelhessétek. Golfozással egybekötött, hétköznapi, munka utáni vagy éppen ezer főt megmozgató hétvégi nagykóstoló sem jelentett gondot, és még arra is lehetőségünk volt, hogy elindítsunk egy vadonatúj szerdai kóstolósorozatot, illetve a Winelovers Webshopot. És ez még semmi.

A sűrű és eredményes év végén végre mi is lazítunk egy kicsit, hogy jövőre még nagyobb lendülettel vágjunk bele a minőségi borfogyasztás népszerűsítésébe. Ebben a csendes időszakban szívesen összegezzük az elmúlt esztendőben történteket: találtunk is tíz olyan dolgot, ami miatt imádtuk az évet.

Divat lett a szerda

Útjára indult egy olyan új kóstolósorozat, amelyben a magyar borvidékek képviselőivel egy helyen lehet találkozni, de nem saját közegükben, hanem Budapesten. Az adott régió meghatározó borászatai köré szervezett Winelovers Wednesdayen 20-30 perces minielőadások is bekerültek a programba, hogy a vendégek még mélyebben megismerhessék a borvidék titkait. 

Három fősre bővült a rendezvényes csapat

Idén vált teljessé a rendezvényes csapatunk, amikor márciusban Ági is csatlakozott hozzánk (középen). Eddig is szoros kapcsolatban állt a borokkal, hiszen a dél-balatoni borvidéken és borvidékért dolgozott. Nagy lendülettel érkezett, mi pedig nagyon megszerettük, nem is engedjük el többet. 

winelovers_lanyok_1300_1.jpg

Elstartolt a Winelovers Webshop

Nekünk idén már októberben megjött a Mikulás, és az egyik legnagyobb álmunkat hozta el: a webshopot. A vadiúj Winelovers Webshop 700 házhoz rendelhető tétellel nyitotta meg kapuit, és minden magyar borvidék helyet kapott kedvenceink kínálatában. Külön plusz, hogy ingyenes a házhozszállítás! 

Kellékek és kütyük borhoz

Pontosan tudjuk, hogy nem csak rendezvényeken kortyol az ember bort. Ezért is hoztunk össze egy olyan kis kollekciót, ami az otthoni, minőségi borfogyasztáshoz és a borkedvelő ismerősök megajándékozásához is hasznos tippeket adhat. Borhőmérő, bornyitó, cseppőr, és még sok-sok minden ITT.

wl-8843-20171017.jpg

Fotó: Benkő M. Fanni

Büszkék vagyunk: teltházra teltház

Rettentően jól esik, és még annál is büszkébbek vagyunk, hogy egyre többször zárjuk teltházzal rendezvényeinket. Pár számadat: csak az első kilenc hónapban ötezer borrajongóval sétálókóstolóztunk, és miközben a hétköznapi Afterwork-ök és Wednesday-ek is tömve vannak, az idei legnépszerűbb rendezvényre, a Bordói Novemberre már ezernél is többen látogattak el. Te is megnézed magadnak jövőre

Túl az 50-en

Nem, egyikőnknek sem volt ilyen szép kerek szülinapja idén. Viszont négy éves lett a Winelovers, egyúttal elértük a fél-jubileumi 50. rendezvényünket, amely a 2017-es Olaszrizling Október volt. 

Márton napunk a Gellértben

A Gellért Hotel termeiben hagyományosan megrendezésre kerülő Márton napi Borfesztivál szombati napjának kiállítóiról idén először a Winelovers szervezőcsapata gondoskodott. A patinás helyszínen, idén már 8. alkalommal megrendezett liba- és újbor fesztivál szuperül sikerült, ráadásul 2017-ben először ingyenes, Borkollégium pop-up kurzusokkal is színesíthettük a programok sorát. 

gellert_fotonk_3.jpg

Fotó: Pozsonyi Roland

A blog az Index címlapján

A Winelovers blog népszerűbb, mint valaha! A kedvenc bejegyezésetek továbbra is a Tényleg részeg színészek, amit 40.000-nél is többen olvastatok el. Összesen közel 600.000-en böngésztetek nálunk, és 127 cikkünk jelent meg eddig idén. (Jövőre igyekszünk még több írással jelentkezni!)

TOP100 Magyar Bor 2017 

Az évente megjelenő magazin célja nem kisebb, mint rendre összeállítani a 100 legjobb magyar bor listáját. 2017 volt a második év, amikor kiemelt szakmai partnerként vehettünk részt a kiadvány létrejöttében, és feleltünk annak tartalmáért, illetve a TOP100 borverseny lebonyolításáért. Már várjuk a 2018-as listát!

Rangjukra emelkedtek a Winelovers Bortesztek

Bírjátok még követni? A Winelovers Bortesztek seregnyi bort mértek össze 2017-ben: közel 1000 palack bor, 8 kategória, 14 zsűritag, és jó néhány kedvenc, ami a mi karácsonyi asztalunkon is biztosan ott figyel majd. 

winelovers_aprilisi_borteszt-5766-20170403.jpg

Fotó: Benkő M. Fanni

Köszönjük nektek ezt az évet, hamarosan újra találkozunk! :)

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása