Winelovers

2017 legmenőbb boros témái

Íme a top 10 topik

2017. december 29. - Winelovers

tablet_vorosbor_olvas_no_istock.jpg

Mitől drága a bor? Fogok-e horkolni a bortól? És tulajdonképpen mennyi alkohol is van a borban? Összeszedtük, melyek voltak a kedvenc boros blogbejegyzéseitek idén. Tíz jó cikk következik!

10. Ezek az ősz legjobb magyar vörösborai

A Winelovers Bordói Tesztjén 90 magyar tétel közül, vakkóstolással választotta ki a szakmai zsűri a legjobb bordói stílusú házasításokat és fajtaborokat. Villány és Pannonhalma domborított!

9. Mitől drága a bor?

Te is az ár alapján választasz bort? És azt is tudod, hogy az ár nem feltétlenül a minőség tükre? Kattints, és olvasd el azokat az okokat, amik miatt mélyen a zsebedbe kell nyúlj. 

8. 10 borhiba, ami miatt igenis küldd vissza a bort

"Fúj, ez a bor rossz..." Mondtad egyszer, de magad sem tudtad megfogalmazni, hogy mit is érzel pontosan. Ha valami nincs rendben a borral, az különféle borbetegségekre, vagy borhibákra is utalhat.

via GIPHY

7. Milyen bort igyunk Horvátországban?

A nyaralós szezon egyik kedvenc úticéljának fontos kérdésére kerestük a választ; a horvát és bor szavak ugyanis ritkán szerepelnek egy mondaton belül. Pedig a horvát éttermekben is érdemes helyi bort rendelni!

6. A bortól horkolsz? 

Lehet, te is hallottad már, hogy "Egész éjjel horkolt, biztos a sok pia miatt." Nos, nem igazán helytálló ez az összefüggés, ám némi valóságalapja azért mégis van. 

5. 6 bizarr fogás a sátán étlapjáról

Lehet, hogy mi utáljuk, mások mégis imádják... Például a nyüves sajtot, a hangyalárvát, sőt még a birkafejet is...

lany_hanyinger_istock_1500_1.jpg

4. 5 dolog, amit ne tegyél a Budapest Borfesztiválon

Óriási a kísértés, hogy a több ezer hazai és külföldi bort és a változatos gasztronómiai kínálatot felvonultató négynapos fesztiválon annyit igyunk és együnk, amennyi csak belénk fér. De te ne tedd!

3. Floyd Mayweather borospincéje olyan, amilyet még nem láttál

A 25 millió dolláros luxuskégli legmenőbb része természetesen az, ahol a profi ökölvívó a kedvenc borait tartja. 

2. Mennyi alkohol van a borban?

A kulturált borfogyasztás lényege, hogy nem az alkoholtartalom illetve az alkohol kábító hatása miatt isszuk, hanem a bor élvezeti értékei miatt: tudatosan, felelősen. Ehhez nem árt tudni, hogy mennyi is az annyi. 

alkohol_blogposzt_1.JPG

1. Így ejtsd helyesen: 33 boros kifejezés

Nem kell folyékonyan beszélned franciául, hogy a társaság középpontjává válhass, amikor a borok kerülnek szóba. Íme 33 gyakori, borral kapcsolatos kifejezés – jelentéssel, kiejtéssel együtt. 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása